HC Energie Karlovy Vary

Černoch a Beránek dál bojují o mistrovství světa!

Sen energetiků Jiřího Černocha a Ondřeje Beránka o účasti na světovém šampionátu trvá. Oba energetici totiž dál zůstávají v kádru trenéra Kariho Jalonena i poté, co tým posílí deset nových hráčů včetně pětice borců z NHL.

Kouč národního týmu Jalonen provedl změny v kádru po pátečním přípravném duelu proti Slovensku. V mužstvu skončila šestice hráčů včetně brankáře Štěpána Lukeše, který v letošní sezoně nastupoval za Energii.

Pokračují naopak oba karlovarští útočníci, Jiří Černoch a Ondřej Beránek. Zatímco první jmenovaný bojuje o svou druhou účast na světovém šampionátu, Ondřej Beránek živí svůj sen na premiérovou účast na mistrovství světa.

V přípravě národního týmu se oběma energetikům daří a pravidelně bodují. Kapitán Energie Jiří Černoch odehrál úvodní dva duely s Německem a první duel se Slovenskem a zapsal tři asistence.

Ještě o něco lépe je na tom, co se týče bodů, Ondřej Beránek. Agilní útočník potvrzuje svou letošní skvělou sezonu a formu z klubu si přenesl i do reprezentace. Sedmadvacetiletý forvard zapsal hned šest bodů, za dvě branky a čtyři asistence, a odehrál zatím všechna utkání národního týmu v přípravě na blížící se mistrovství světa.

Reprezentační výběr nyní čekají dva dny volna. Hráči se znovu sejdou v pondělí, kdy začnou další fázi přípravy v Brně. V průběhu příštího týdne je pak čekají dva přátelské zápasy s Rakouskem.

Brankáři:
Dominik Pavlát (Plzeň), Šimon Hrubec (Curych, Švýcarsko), Karel Vejmelka (Arizona, NHL), Marek Langhamer (Ilves, Finsko).

Obránci:
Petr Zámorský (Plzeň), Michal Jordán (Rapperswil, Švýcarsko), Radek Kučeřík, Tomáš Kundrátek, Jan Ščotka (všichni Kometa Brno), Jan Košťálek, Tomáš Dvořák (oba Pardubice), Michal Kempný, David Němeček (oba Sparta Praha), David Jiříček, Stanislav Svozil (oba Columbus, NHL).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch (oba Karlovy Vary), Filip Chlapík, Michael Špaček (oba Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jakub Flek (Kometa Brno), Roman Horák, Vladimír Sobotka, David Tomášek (všichni Sparta Praha), Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka (oba Pardubice), Michal Kovařčík (Jukurit, Finsko), Radan Lenc (HV71, Švédsko), Jiří Smejkal, Hynek Zohorna (oba Oskarshamn, Švédsko), Martin Kaut (San Jose, NHL), Roman Červenka (Rapperswil, Švýcarsko).

Realizační tým:

Hlavní trenér: Kari Jalonen
Asistenti trenéra: Libor Zábranský a Martin Erat
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenéři: Jiří Horáček a Fredrik Norrena
Manažer: Milan Hnilička
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Oldřich Kopecký a Petr Šulan
Kondiční kouč: Jan Snopek
Lékař: Tomáš Madrý
Media manažer: Ondřej Kalát

Další přípravná utkání českého týmu

Čtvrtek 27. dubna:
18:30 Rakousko – Česko (Vídeň)

Sobota 29. dubna:
16:00 Česko – Rakousko (Brno)