HC Energie Karlovy Vary

Černoch gól, Beránek gól! Energetici výrazně pomohli reprezentaci

Příprava na blížící se světový šampionát míří do svého finiše. V předposledním utkání před mistrovstvím světa Češi v rámci Czech Hockey Games v Brně změřili své síly se Švédskem. Svého soka dokázali porazit 4:3 a pořádně vidět byli i energetici!

O svou účast na mistrovství světa bojují ze všech sil a k tomu přidávají i bodovou nadstavbu. Ondřej Beránek s Jiřím Černochem odehráli ve čtvrtém útoku společně s Danielem Voženílkem perfektní utkání.

Jiří Černoch pomohl k výhře Česka gólem a nahrávkou, Ondřej Beránek zapsal branku a dokonce dvě asistence.

Češi po úvodní třetině se Švédskem prohrávali o jeden gól, ve druhé části ale třemi trefami průběh zápasu otočili.

Ve 34. minutě Ondřej Beránek skvěle vytáhl puk od pravého mantinelu, posunul na Voženílka a ten prostřelil švédského gólmana Högberga. Skvělou práci před brankou odvedl Jiří Černoch, který byl na začátku akce a zapsal si bod za nahrávku.

Minutu před koncem druhé třetiny se pak Černoch dočkal i své premiérové trefy za národní tým v této sezoně, když po další šanci Voženílka dorazil puk za brankáře švédského výběru. Společně s asistencí na úvodní gól to byl pro šikovného centra už osmý bod v této reprezentační sezoně (1+7). Aby toho nebylo málo, do statistik se zapsal nahrávkou u této trefy i Beránek.

Ve třetí třetině bodová sbírka karlovarských hokejistů pokračovala poté, co se trefil i třetí člen čtvrtého útoku Ondřej Beránek. Karlovarský forvard využil dobrého Voženílkova napadání a střelou příklepem prostřelil Högberga mezi betony.

Seveřané sice ještě dvěma brankami dokázali utkání zdramatizovat, jenže vyrovnat se jim už nepodařilo.

Poslední duel před MS v hokeji 2023 čeká na český výběr už v neděli, od 16 hodin se utká se Švýcarskem. Poté už by měl hlavní trenér Kari Jalonen zveřejnit nominaci na letošní světový šampionát.