HC Energie Karlovy Vary

Černoch po derby: Góly jsme si dali sami. Takhle to nemůžeme ztratit!

Kapitán Jiří Černoch odehrál v podkrušnohorském derby svůj dvoustý zápas v karlovarském dresu. Když otevřel střelecký účet, bylo z pohledu jeho mužstva vše na dobré cestě. Energie vedla 3:0 a hrála parádně. Ještě do konce druhého dějství ale o své vedení přišla a v poslední třetině již nenašla na vyrovnání síly.

Jirko, utkání jste měli velmi dobře rozehrané? Co se následně stalo? Co rozjelo tu lavinu?
Samozřejmě, vedli jsme 3:0 a takový zápas bychom měli uhrát. Udělali jsme bohužel chyby a soupeř je potrestal. Vlastně všechny góly jsme si dali sami. Takhle to ztratit nemůžeme…

Ve sportu se toto stává na všech úrovních. Dá se vůbec ta euforie a tlak soupeře poté nějak zastavit?
Já si myslím, že jsme to zastavili koncem druhé třetiny. Prohrávali jsme 4:3 a šli do posledního dějství s čistou hlavou. Věřili jsme si, že tu třetinu vyhrajeme. Měli jsme tam i velké šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Soupeř pak odskočil na 5:3 a pro nás už bylo těžké s tím něco dělat.

Asi jste byli rádi za druhou přestávku, je to tak?
Určitě nám ta pauza přišla vhod. Litvínov byl rozjetý. Dal nám čtyři góly během snad patnácti minut. Takže nám přestávka určitě pomohla. Bohužel jsme neproměnili své šance a nedokázali vyrovnat. Jejich pátý gól pak rozhodl, bohužel.

Dokážete popsat, co konkrétně vás zlomilo? První třetinu jste totiž byli jasně lepší a domácí přehrávali…
Jak říkáte, do doby, než jsme dostali první gól, jsme byli jednoznačně lepším týmem. Pak se to zlomilo. Rychle jsme dostali gól druhý, pak rychle třetí. Soupeř získal to momentum a pro nás to naopak začalo být hrozně těžké. Všechno se pak odráželo k nim, jak byli na koni, ale to už k tomu patří.

Dělá vám tak alespoň dílčí radost, že jste vstřelil gól a prolomil dlouhé čekání?
To čekání bylo dlouhé a samozřejmě nepříjemné. Kdo to někdy zažil, ví, o čem mluvím. Jsem rád, že jsem se trefil. Za stavu 3:0 mě to těšilo moc a věřil jsem, že uděláme tři body. Postupem zápasu se to ale vytratilo a aktuálně to má hořkou pachuť.

Odehrál jste dvousté utkání za Karlovy Vary. Pěkná meta. Jak celkově karlovarské angažmá vnímáte?
To jsem ani nevěděl, ale jsem samozřejmě rád. Jsem tady dlouho a doufám, že ještě dlouho budu. Ve Varech máme s rodnou domov. Hrozně se nám tam líbí. Narodily se nám tam obě děti, takže Vary už budou navždy náš život.

Děkuji za rozhovor.

Související články