HC Energie Karlovy Vary

Černoch s Flekem si zahrají na Mistrovství světa!

Parádní sezona pro Jiřího Černocha ještě nekončí, pětadvacetiletý útočník si totiž poprvé v kariéře zahraje na světovém šampionátu! Ve Finsku se přitom v jednom týmu sejde s Jakubem Flekem, který si na mistrovství světa zahraje podruhé za sebou.

Jiří Černoch účastí na MS završí sezonu, do které vstoupil čtyřgólovým představením s brněnskou Kometou, načež ho na dva měsíce vyřadilo ze hry vážnější zranění. Po svém návratu do sestavy Energie však opět táhl třetí karlovarský útok s Petrem Koblasou a Martinem Kohoutem na křídlech a týmu potřetí v řadě pomohl do předkola play-off.

Sezonu končil šikovný centr se 24 body (16+18) ve 40 zápasech na svém kontě a po konci Energie ve vyřazovacích bojích se po loňské premiéře dočkal další pozvánky do národního týmu v této sezoně.

S reprezentací absolvoval kompletní program od prvního kempu až po závěrečný turnaj Euro Hockey Tour ve Švédsku, přičemž nový trenér národního týmu až do příjezdu hvězd z NHL dopřál Černochovi bohatý prostor v elitních řadách, i při hře v přesilovce či v oslabení.

Důvěru finskému kouči pak pětadvacetiletý energetik splatil vrchovatě, s pěti góly byl společně s Blümelem a Holíkem nejlepším střelcem reprezentace v této sezoně. Podtrženo, sečteno, Jiří Černoch si právem zahraje poprvé v kariéře na vrcholné světové akci!

Na světový šampionát se podruhé v kariéře vydá Jakub Flek. Klíčový hráč Energie v posledních sezonách tak naváže na další povedený ročník na klubové scéně, kdy byl s 36 body druhým nejproduktivnějším hráčem Energie.

Devětadvacetiletý Flek nastupoval za národní tým už v průběhu letošní sezony, kdy odehrál turnaje ve Finsku a v Rusku, jen těsně mu pak unikla nominace na únorové olympijské hry v Pekingu. Rychlonohý štírek ale po konci klubové sezony dokázal zopakovat svůj loňský reprezentační příběh a po premiéře v Rize, kde patřil na MS k nejlepším českým hráčům, si zahraje na světovém šampionátu i letos ve Finsku.

Jen těsně pak unikla nominace dalším dvěma energetikům, brankáři Štěpánu Lukešovi a útočníkovi Ondřej Beránkovi. Oba hráči už byli v průběhu přípravy z nominace původně vyřazeni, kvůli omluvenkám ostatních hráčů byli ale opět dodatečně do národního týmu povoláni. Do přípravy Česka před MS se zapojil i Jan Hladonik, Energie tak s pěti účastníky měla v Jalonenově výběru vůbec největší zastoupení z celé extraligy.

MS začíná ve Finsku v pátek 13. května, Češi se ve skupině B, která se odehraje ve třetím největším městě země Tampere, postupně utkají s Velkou Británií, Švédskem, Rakouskem, Lotyšskem, Norskem, USA a domácím výběrem.