HC Energie Karlovy Vary

Chtěli jsme ukázat naši hru, říká Adam Lapšanský

V utkání proti Hradci Králové se po nepovedeném utkání proti Litvínovu předvedl v domácím prostředí hned dvěma góly, a také byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. „Před domácím publikem nás to vyhecovalo", tvrdí Adam Lapšanský o dnešním výkonu, i díky kterému energetici urvali pátou domácí výhru v řadě.
Adame, po devatenácti dnech jste se vrátili na vlastní led, chyběla vám domácí atmosféra?
Samozřejmě se nám nejlépe hraje doma. Těšili jsme se na to, zvlášť po nepovedeném výkonu v Litvínově. Chtěli jsme znovu ukázat naší hru. Nezískali jsme sice tři body, ale jsme rádi i za ty dva.

Oproti utkání v Litvínově byla dnes od prvních minut vidět změna kupředu, s Hradcem jste drželi krok...
Přeci jen nás první zápas po pauze v Litvínově zaskočil. Nohy se nám rozběhly a před domácím publikem nás to vyhecovalo.

Byla na vašem dnešním soupeři vidět dvanáctidenní přestávka?
Myslím si, že vůbec. Je to tým, který je před námi v tabulce, velmi kvalitní mužstvo. Měli také mnoho šancí a dobře bruslili. V brance nás podržel Filip Novotný, moje góly tam padly, měli jsme ale i jiné možnosti. Byli jsme minimálně vyrovnaným soupeřem.

Poprvé jste zakončoval nestandardně bekhendově, měl jste to tak v plánu?
Neměl, počkal jsem si na tu situaci a věřil, že Martin Kohout vybojuje ten puk. Snažil jsem se jít do svého zakončení a díkybohu jsem zakončil mezi nohy.

Čekal jste u vašeho druhého gólu, že puk propadne za Maxwella?
Hlavně jsem čekal na nahrávku od Matice Podlipnika, který to přihrál k tyčce. Pak už jsem jen periferně viděl jak se všichni stahují k brance a tak jsem se to pokusil nahodit na bránu.



Na obě vaše branky nahrával Martin Kohout, evidentně si na ledě rozumíte...
Jsem rád, že nám to všem klape v celé lajně. Na dnešním výsledku se to již muselo nějak odrazit, i v jiných duelech máme mnoho šancí, někdy i prázdné brány. Naštěstí tam dnes padly i trochu slepené góly.

Delší dobu jste neskóroval, jaké to bylo prosadit se hned dvakrát?
Každého to potěší. V naší formaci plníme i defenzivní úlohy, chodíme také do rychlých protiútoků. Snažíme se z toho těžit na sto procent. Potěší to, když i z toho mála padnou dva góly.

S Hradcem Králové jste sehráli vaše první nájezdy, připravovali jste se na ně?
Popravdě řečeno jsme se na nájezdy nijak nepřipravovali. Zkoušíme to každý týden, to ale jen mezi sebou. Máme mnoho kvalitních a technických útočníků, také super brankáře. A tak jsme věřili, že to vyjde.

Byl jste vyhlášen hráčem zápasu, znamená to pro vás něco?
Jak jsem již říkal o dvou brankách, potěší to, ale nejedná se o nic speciálního. Samozřejmě jsem radši, když je to před domácím publikem.

Související články

Preview k zápasu | čt 15.11.2018

Návrat domů. Energie vyzve posílený Hradec