HC Energie Karlovy Vary

Čtveřice energetiků v nominaci reprezentační osmnáctky

Česká hokejová reprezentace do 18 let zná nominaci na úvodní akci nové sezony. Během ní se svěřenci trenéra Jakuba Petra utkají od 22. do 24. července v Davosu hned třikrát s domácím Švýcarskem a chybět u toho nebude ani ani čtveřice energetiků.

Národní tým se sejde už 17. července v Rokycanech na přípravný kemp, o čtyři dny později už mladé reprezentanty čeká přesun do Davosu a již zmíněný trojzápas se Švýcarskem.

Úvodní akce nové reprezentační sezony se zúčastní i čtveřice energetiků.

Šestnáctiletý brankář Adam Dybal už v uplynulé sezoně pravidelně nastupoval za karlovarskou juniorku, během loňského léta si v pouhých 15 letech odbyl premiéru i za A-tým, když naskočil do přípravného derby v Sokolově. Za národní tým do 17 let odchytal v ročníku 2021-22 devět utkání.

Čerstvě sedmnáctiletý obránce Matteo Kočí zahájil loňskou sezonu v dorostu, velkou část ročníku ale odehrál za naše juniory. Za reprezentační sedmnáctku nastoupil k 17 utkáním, v současné době se, stejně jako Dybal, připravuje na novou sezonu s karlovarským Áčkem.

Do Davosu vyrazí i dvojice útočníků Energie. Matyáš Adámek taktéž zahájil loňskou sezonu v dorostu, plynule ale přešel mezi juniory, za které odehrál včetně play-off 45 duelů. Adámek patřil i mezi nejvytěžovanější reprezentanty, když odehrál 22 mezistátních duelů, ve kterých bodoval osmkrát (1+7).

Stejný počet zápasů za reprezentační sedmnáctku odehrál i Adam Csabi. Sedmnáctiletý forvard rovněž rozdělil své loňské angažmá v Karlových Varech mezi dorost a juniorku našeho klubu.

Trenérský štáb Jakuba Petra s Radimem Skuhrovcem a Darkem Stránským si na akci udělá o hráčích zásadní obrázek, aby rozhodl, jaká sestava jen o pár dní později odletí do Kanady na 31. ročník Hlinka Gretzky Cupu. Ten se v Red Deeru koná od 31. července do 6. srpna.

Nominace české osmnáctky

Brankáři*:
Adam Dybal (Karlovy Vary), Michael Hrabal (Sparta Praha), Jan Kasal (Hradec Králové).

Obránci:
Marek Ročák (Třinec), Jakub Dvořák (Liberec), Šimon Bialy (Vítkovice), Matteo Kočí (Karlovy Vary), Vojtěch Port (Sparta Praha), Martin Matějíček (Jihlava), Dominik Badinka (Chomutov), Vojtěch Husinecký (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci: Jan Kučera (Plzeň), Eduard Šalé (Kometa Brno), Matyáš Adámek, Adam Csabi (oba Karlovy Vary), Andrej Fábry (Sparta Praha), Jan Šprynar (Litvínov), Hynek Peš (Jihlava), Pavek Šimek (Hradec Králové), Dominik Petr (Rauma, Finsko), Adam Jecho (Tappara Tampere, Finsko), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Tomáš Holčák (Jyväskylä, Finsko), Adam Židlický (Kitchener, OHL).

*Nominace dvou brankářů na trojutkání proti Švýcarsku bude oznámena v průběhu kempu v Rokycanech.

Program zápasů v Davosu

Pátek 22. července:
17:00 Švýcarsko – Česko

Sobota 23. července:
15:30 Švýcarsko – Česko

Neděle 24. července:
14:00 Švýcarsko – Česko