HC Energie Karlovy Vary

Čtveřice energetiků v nominaci reprezentační osmnáctky

Národní tým do 18 let čeká další zápasová prověrka. V Plymouthu ho v listopadu čeká kvalitně obsazený turnaj a chybět na něm nebudou ani energetici. V nominaci trenéra Jakuba Petra totiž nechybí brankář Adam Dybal, obránce Matteo Kočí a útočníci Matyáš Váňa a Matyáš Adámek.

Nedávno sedmnáctiletý brankář Adam Dybal už letos za osmnáctku nastoupil, v přípravě a také na Hlinka Gretzky Cupu odchytal čtyři utkání a vedl si náramně, vždyť průměr branek stlačil pod dvě na zápas. Jenže Dybal září i v juniorské extralize, kde za Karlovy Vary nastoupil k jedenácti utkáním a s úspěšností zásahů 94,5 % je vůbec nejlepším brankářem soutěže. V létě pak opět naskočil i do přípravy A-týmu, se kterým pravidelně trénuje.

Obránce Matteo Kočí také patří k pravidelným reprezentantům a jedním z nejtalentovanějších beků ročníku 2005, za osmnáctku nastupoval už v loňské sezoně. Stejně jako Dybal i Kočí patří do širšího kádru A-týmu, za který v případě odehrál čtyři zápasy, ve kterých zapsal jednu branku. V Extralize juniorů letos nastoupil do osmi utkání s bilancí dvou branek a čtyř nahrávek, od většího zápasového vytížení ho zastavilo nedávné zranění, pro listopadovou akci reprezentace už by ale měl být v pořádku.

Nováčkem v reprezentační osmnáctce a v národním týmu vůbec bude útočník Matyáš Váňa. Sedmnáctiletý forvard patří k příjemným překvapením karlovarské juniorky v této sezoně, v přípravě dokonce nastoupil i za karlovarské Áčko. Za juniory letos doposud odehrál dvanáct utkání, ve kterých zapsal čtyři body (3+1).

Matyáš Adámek patří v letošní sezoně k nejpilnějším mládežnickým reprezentantům, po trojici přípravných duelů odehrál i kompletní Hlinka Gretzky Cup. Za juniory letos odehrál třináct zápasů, ve kterých třikrát skóroval a šestkrát nahrával. S devíti body je třetím nejproduktivnějším útočníkem karlovarské juniorky.

Mezi náhradníky pro turnaj je i další energetik, útočník Radim Handl.

Nominace české osmnáctky

Brankáři:
Jan Kavan (Kometa Brno), Adam Dybal (Karlovy Vary).

Obránci:
Marek Ročák (Třinec), Lukáš Eich, Denis Svoboda (oba Kometa Brno), Matteo Kočí (Karlovy Vary), Martin Matějíček (Jihlava), Dominik Badinka (Jokerit Helsinky, Finsko), René Kubíček (Lappeenranta, Finsko).

Útočníci:
Miroslav Holinka (Třinec), Samuel Fiala, Jaromír Pérez (oba Liberec), Lukáš Heš (Zlín), Petr Pavelec, Maxim Vehovský (oba Vítkovice), Matyáš Adámek, Matyáš Váňa (oba Karlovy Vary), Daniel Badinka (Jokerit Helsinky, Finsko), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Adam Csabi (Lappeenranta, Finsko), Jiří Pospíšil (AIK Stockholm, Švédsko).

Program turnaje pěti zemí v Plymouthu

Úterý 8. listopadu:
21:30 Finsko – Švýcarsko

Středa 9. listopadu:
1:00 USA – Česko
21:30 Švédsko – Švýcarsko

Čtvrtek 10. listopadu:
1:00 Finsko – USA
21:30 Švédsko – Finsko

Pátek 11. listopadu:
1:00 Švýcarsko – Česko
21:30 Česko – Švédsko

Sobota 12. listopadu:
1:00 Švýcarsko – USA
21:30 Česko – Finsko

Neděle 13. listopadu:
1:00 USA – Švédsko

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Plymouthu je o 6 hodin méně.