HC Energie Karlovy Vary

Čtyři body proti Třinci a Spartě jsou skvělé, pochvaluje si Martin Kohout

Energetici svedli proti Spartě neskutečnou bitvu. Hosté sice vedli až do třetí třetiny, poté se o slovo přihlásili domácí a pěti góly utkání otočili a berou tak dva body. Obrat svými dvěma góly nastartoval útočník Martin Kohout.

Martine, podruhé za sebou proti tak náročnému soupeři, jak byste zápas zhodnotil?
Hodnotit je to složité. První dvě třetiny jsme podle mě nebyli lepším týmem, ale díky rychlému gólu ve třetí části se zápas zlomil ,což nás nakoplo. Začali jsme se tlačit dopředu a určitě nám to pomohlo. Čtyři body s Třincem a Spartou jsou pro nás skvělé.

Po jedenácti utkáních konečně přišlo prolomení toho prokletí, spadl vám kámen ze srdce?
Určitě. Doufal jsem, že to přijde. Tím, že se nám to povedlo takhle před Vánoci, je to pro nás ještě větší nadšení a určitě nám to zpříjemní svátky.

V minulém zápase nadělila Sparta Zlínu deset branek, připravovali jste se kvůli tomu hlavně na defensivu?
Připravujeme se na každého soupeře konkrétně, takže jsme se na ni připravovali jako vždy. Trenér rozdal pokyny, ukázal nám hru a poté už je to na nás, jak se k tomu postavíme. Jsem rád, že to konečně vyšlo.

O branky se na soupeřově straně stará hlavně první formace, zaměřili jste se proto nějak speciálně na ni?
Myslím si, že pokud chceme vyhrávat, tak musíme porážet každého soupeře. Určitě ale klobouk dolů před tou první formací, protože v ní hrají neuvěřitelní šikovní hráči, což dokázali i tentokrát.

Neměli jste v hlavách, že by mohli být Sparťané trochu unaveni po minulém utkání, když vás zaskočili rychlou brankou?
O tom nikdo nepřemýšlel, sezona jde velmi rychle, takže každý tým je nějakým způsobem unavený. Tři zápasy za týden rozhodně nejsou málo. Tím, že hráli včera, možná trochu unavenější byli, ale takhle to vyšlo losem a dopadlo to pro nás dobře.

Ve druhé dvacetiminutovce jste na hosty velmi tlačili, ale přišla naopak od nich další branka, poznamenalo to nějak vaši hru?
Určitě je to složitější, když se tým snaží ten zápas zlomit a přes veškerou snahu tam padne další, tak je to trochu frustrující. Ale myslím si, že se s tím každý musí poprat a předvést co nejlepší výkon.

Svou první brankou jste nastartoval obrat, jak ta situace vypadala z Vašeho pohledu?
Od modré čáry někdo nahodil kotouč, po odrazu mě napadlo hledat Koblyho (Petra Koblasu) na zadní tyči. Bohužel, nebo bohudík jsem ho nenašel a šťastně se to odrazilo do brány a gól videorozhodčí naštěstí uznal.

Poté jste se úspěšně trefil ještě jednou, nepomýšlel jste u toho na hattrick?
Určitě, jenže se mi to za mojí kariéry v A-týmu ještě nepodařilo.

Jak se vám v závěru povedlo Spartu zaskočit?
Ty dva rychlé góly ji trochu nalomily. My jsme si šli za svým, snažili jsme se vše tlačit do brány a vytvořit pořádný tlak. Myslím, že nám trochu pomohlo štěstí, ale to už k hokeji patří.

Jak jste již zmiňoval, čtyři body proti Třinci a Spartě, to je hezký vánoční dárek, nemyslíte?
Určitě, jsme za to velice rádi.

Jaký budete mít na Vánoce program a jak oslavíte svátky konkrétně vy?
Program budeme mít rodinný, budeme poprvé slavit se synem, takže si svátky určitě užijeme. Díky naší výhře budou Vánoce ještě veselejší.

Související články