HC Energie Karlovy Vary

Dali jsme jim moc prostoru a čekali, co s námi provedou, štve Fleka

Karlovarský rychlík si v první třetině, kde Energie získala dvoubrankové vedení zapsal gól a asistenci. Západočeští hokejisté však pohořeli v závěru utkání a Olomouc vyrovnala. Karlovy Vary nakonec padli po nájezdech 2:3. ,,Bohužel jsme nebyli pevní v hlavách, konec jsme nezvládli. Pro nás je to obrovská ztráta dvou důležitých bodů, protože ta tabulka je nesmírně vyrovnaná," míní Jakub Flek.

Jakube, vypadalo to, že si proti Olomouci dojdete pro tři body. Nakonec odcházíte s jedním. Co se stalo v té třetí třetině?
Pustili jsme soupeře do hry. Úplně jsme přestali hrát. Je logické, že protivník, který prohrává o dva góly se do vás bude tlačit za každou cenu. Myslím si, že jsme byli až moc pasivní, nechávali jsme je až moc hrát na puku. Dali jsme jim moc prostoru. Když to hloupě řeknu, tak jsme čekali co s námi provedou. Bohužel dali kontaktní branku, a my jsme minutu před koncem nechali Krejčího, který se trefil.

Asi je to dost hořké, po takovém průběhu zápasu, že?
Pro nás hodně hořká. Já jsem z toho týmu první dvě třetiny cítil, že si jdeme pro ty tři body. Byli jsme silní, jak vzadu, tak vepředu. Hráli jsme skvělý hokej. Bohužel jsme nebyli pevní v hlavách, konec jsme nezvládli. Pro nás je to obrovská ztráta dvou důležitých bodů, protože ta tabulka je nesmírně vyrovnaná. Kdybychom si dnes odvezli tři body, tak bychom se dostali na dostřel šestému nebo sedmému místu. Což jsou místa, kde bychom se chtěli držet. Ne řešit, jestli se na nás dotahuje někdo zespodu.

Olomouci se doma doposud nedařilo… Sázeli jste na to, že by mohlo stačit dát gól a pak to hlídat?
To si nemyslím. My jsme chtěli hrát naší hru. Chtěli jsme do toho vlítnout, být aktivní. Což se nám i podařilo, soupeře jsme skoro do ničeho nepouštěli, až na nějaké chyby, kdy propadl bek a oni ujeli. Haby to ale v bráně výborně podržel. Jak ale říkám, nezvládli jsme v hlavách ten konec.

Bolí to o to více, že jste přišli o část Vánoc? Vyráželi jste už včera, je to přeci jen dlouhá cesta…
Samozřejmě, člověk to v hlavě nějak má. Od toho jsme ale profesionálové, placení za to, abychom s tímto byli vyrovnaní. Já osobně jsem si z toho hlavu úplně nedělal, byť člověk chce být okolo svátků doma s rodinou. Štědrý den jsme si však všichni užili doma, a holt nám padl los do Olomouce.

Říkal jste, že jste u druhého olomouckého gólu nepohlídali Davida Krejčího… Ono to asi ale úplně nejde, když vjede do pásma a pošle to rovnou k tyči, ne?
Byla to situace, kde jsme mohli být více přitažení ke hře. Byli jsme zbytečně odstoupení ve středním pásmu. David udělal jen dva kroky za modrou čáru, bekovi to tam pustil okolo nohou a gólman to neviděl. Je jedno jestli to byl David, nebo kdokoliv jiný. Prostě jsme to nezvládli.

Související články