HC Energie Karlovy Vary

Na Štěpána do Olomouce! Energetici budou bojovat o body

Karlovarští hokejisté nemají pořádný odpočinek ani o Vánocích. Už o druhém svátku se totiž představí v Olomouci, kde je zcela jistě nečeká nic lehkého, na cestu navíc museli vyrazit již v sobotu. Souboj ze spodní části tabulky bude důležitý pro oba celky, v konečné fázi se totiž počítá každý bod. Sváteční utkání začíná v neděli v 17 hodin.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

Z tábora Energie

Prosinec nebyl z výsledkového hlediska moc vydařený. Zatím šest utkání přineslo pouze jednu výhru, jeden velmi nepovedený zápas a k tomu čtyři vyrovnané duely, které skončily shodně prohrou 2:3. Těsné prohry energetiky trápí už delší dobu a stále z toho neumí najít cestu ven. Kromě těsných koncovek trápí energetiky také špatné vstupy do zápasu. K oběma problémům se po posledním utkání vyjadřoval kapitán Vondráček. "Bohužel to tak je, první třetina se nám nepovedla, od druhé části se to zlepšilo... Zápasů, které prohráváme o gól, je už moc. Pořád věřím, že už se to zlomí v náš prospěch a budeme to my, kdo o gól vyhraje." Nejen těsnou výhru tak můžou Karlovarští nadělit fanouškům dodatečně pod stromeček.

Právě výše zmíněný kapitán je jedním z tahounů celého týmů. Společně s Tomášem Mikúšem vedou kanadské bodování kabiny a Vondráček dokazuje, že kapitánem je opravdu po právu. V útoku to poměrně šlape, větší problémy má ale Energie v obraně a to hlavně díky marodce. Ke dlouhodobě zraněnému Weinholdovi se totiž přidali Havlín s Pulpánem a Energie musela reagovat příchodem již osvědčeného Dalimila Mikysky. Energetiky do konce roku čekají celkem tři utkání, kromě Olomouce ještě domácí souboj s Kladnem a daleká cesta do Zlína. Vše tedy utkání s přímými konkurenty v tabulce.

Z tábora Olomouce

Hanáci na tom nejsou oproti Energii o mnoho lépe. Dvě pozice výše a šest bodů k dobru, v Olomouci určitě očekávali podstatně lepší průběžný výsledek. Letošní ročník je ale velmi vyrovnaný a tak se nelze ohlížet jen na body a umístění v tabulce. Olomouc nemá nějaké veliké rozdíly ve výkonech. Občas přijde výhra, občas zase prohra, nedochází ale k nikterak dlouhým sériím. Olomouci se daří vítězit i díky kvalitnímu hráčskému obsazení. Netřeba znovu zdůrazňovat, že v týmu letos působí David Krejčí, najdeme i další zkušené borce. Do velmi dobré formy se již loni rozehrál útočník Jan Káňa a letos pokračuje, v obraně je pak produktivní Jan Ondrušek.

Olomoučtí se na sebe také mohou spolehnout v přesilových hrách, které mají čtvrté nejlepší v Tipsport extralize, daří se jim využít prakticky každou pátou. Problém ale naopak mají s bráněním přesilovek, v těch se úspěšností nacházejí ve spodku tabulky a i zde může přijít šance Energie. Nízkou úspěšnost ale vyvažují méně častým vylučováním, vše se tedy poměrně kompenzuje.

Vzájemné zápasy

Jestliže jsme psali o tom, že poslední zápasy Energie jsou těsné, tak vzájemné zápasy s Olomoucí jsou ještě o krok dále. Oba týmy se letos střetly již dvakrát a oba zápasy skončily shodně 3:2 po prodloužení, vždy se radoval domácí celek. Pokud se podíváme na loňskou sezonu, tak poslední dvě utkání vyhrála Olomouc 4:3 po prodloužení. Milovníci statistik tak mají o nedělním výsledku asi poměrně jasno.

Související články