HC Energie Karlovy Vary

Další důležitá bitva, do Varů přijíždí Motor!

Předehrávka třiadvacátého kola čeká energetiky již ve středu, kdy budu na svém ledě hostit českobudějovický Motor. Z prvního vzájemného duelu brala Energie dva body. Nyní ale nutně potřebuje bodovat naplno, podaří se to? Utkání tabulkových sousedů vypukne v 17:30.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během středečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti. Nově se fanoušci navíc mohou těšit na oblíbený Stiga hokej a Air Hockey.

Během utkání se opět bude soutěžit o vstupenky na koncerty. První přestávka bude patřit soutěži společnosti Amber Plasma, ve druhé přestávce hrajeme s partnerem, kterým je hotel Thermal. Partnerem utkání je společnost Rieker.

Hladové krky potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

Uzavřen železniční přejezd v Tuhnicích

O soupeři

Před sezónou Jihočeši získali nového generálního partnera a vyhlásili boj o vyšší příčky, než tomu bylo v minulé sezóně. Přišli noví trenéři a několik zajímavých posil. Dle papírových předpokladů tipovali někteří experti Motor do bojů o elitní čtyřku. Zatím to ale tak nevypadá. Spokojenost musí panovat s výkony v domácím prostředí. Tam získali svěřenci trenéra Čiháka 22 bodů. Venku je to ale opačně. Pouhých sedm bodů z ledu soupeřů řadí Motor ve venkovní tabulce až na dvanácté místo. Hůř už je na tom jen Mladé Boleslav s Olomouc.

Produktivitě Motoru vládne se 14 body Adam Kubík, který je s 9 brankami zároveň nejlepším střelcem svého týmu. Navazuje tak na vydařenou loňskou sezónu, kterou strávil v dresu Kladna. V závěsu je pak se 13 body (5+8) kapitán Milan Gulaš. Respekt budí také Jáchym Kondelík (4+5). Třiadvacetiletý dlouhán odehrál zatím za Motor jen 9 duelů a drží si bilanci bodu na zápas. Nejproduktivnějším zadákem je dvaadvacetiletý Mikuláš Hovorka (3+5), jenž je se sedmi plusovými body nejlepším Jihočechem ve statistice plus/mínus.

Do sezóny vstoupil jako jasná brankářská jednička Dominik Hrachovina, který odchytal většinu dosavadních zápasů. V poslední době však přednost dostává Jan Strmeň a důvěru jednoznačně splácí. S úspěšností zákroků 92,23% se řadí mezi nejlepší maskované muže celé soutěže. Dostane důvěru také na karlovarském ledě?

Vzájemné zápasy

Oba týmy se doposud utkaly jednou, v Českých Budějovicích zvítězili energetici po obratu ve třetí třetině v říjnu 3:2 po samostatných nájezdech.

Z kabiny Energie

Svěřenci trenéra Davida Bruka neoplývají po reprezentační přestávce oslnivou formou. V pátek sice vyválčili bod z libereckého ledu. V neděli však nedokázali doma přelstít hradecký Mountfield, který si z Karlových Varů odvezl všechny tři body. Energetikům krutě nevyšlo druhé dějství, které prohráli 1:4 a ve třetí třetině už náskok soupeře nedokázali dohnat.

Daří se útočníkovi Ondřeji Procházkovi, který se střelecky prosadil v obou posledních duelech. Jeho posun na křídlo druhé formace se tak trenérům zatím vyplácí a jeví se jako dobrý tah. Produktivitu Energie celkově táhne Dávid Gríger, jenž má aktuálně na kontě už 19 bodů (8+11).

O utkání s Ondrou Procházkou

Před sezónou přicházel jako posila, která se porve o místo v sestavě. Aktuálně hraje ve druhé formaci a střelecky se prosadil v obou posledních zápasech. Řeč je o Ondřeji Procházkovi, který hraje ve velké formě. Jak se jeho tým připravuje na českobudějovický Motor? „Snažíme se připravovat úplně stejně jako na každý zápas. Jediný rozdíl je v přesilovkách a oslabeních. Studujeme jak to soupeř hraje, ať jsme co nejlépe připraveni,“ dává bojovný útočník nahlédnout do zákulisí.

Zároveň si je vědom své herní pohody. „Mně osobně se teď daří, za což jsem moc rád. Hraju s výbornými, zkušenými spoluhráči. Zatím se nám daří sbírat body a doufám, že v tom budeme pokračovat.“. V letošní sezóně chodí diváci do KV Arény ve velkých počtech. Jak moc to vnímají hráči na ledě? „Fanoušků teď chodí hodně, čehož si moc vážíme. Ženou nás dopředu, je to příjemné. Doufám, že přijdou i ve středu a doženou nás k vítězství. My na ledě pro to uděláme maximum,“ uzavírá sympatický útočník.

O utkání s Václavem Eismannem

„Náš soupeř přijede povzbuzen dvěma výhrami z posledních dvou zápasů. My jsme v nich naopak získali jen bod. Proto, abychom to zlomili a ve středu zvítězili potřebujeme eliminovat ofenzivní talent soupeře. Mají výborné útočníky, kteří dokáží vytvořit velký tlak kolem brány.“

„Naším záměrem bude zlepšit defenzivní činnost, protože jsme inkasovali ve dvou posledních zápasech devět branek. Víme, že umíme defenzivně pracovat líp a zaměříme se na to. Půjdeme za plným bodovým ziskem, který již potřebujeme, abychom se udrželi v horní části tabulky.“

Související články