HC Energie Karlovy Vary

Gríger po výhře: Divočina se šťastným koncem pro nás

Stále brázdí první lajnu a spolu s parťákem Rachůnkem mění spoluhráče do třetice. S Ondrou Procházkou jim to ve středu sedlo a podíleli se společně na důležitém domácím tříbodovém vítězství. Dávid Gríger na jednu branku nahrál, jednu sám přidal a vyhoupl se už na 5. místo v kanadském bodování.

Dávide, po dlouhé době domácí výhra, jaké jsou pocity?
Pocity jsou skvělé, koněčně jsme to ukopali za tři body, jsme za to velmi rádi.

První třetina byla klidnější, bez šancí, málo střel, co se tam dělo?
Nehráli jsme vůbec dobře, hodně ztracených puků v našem pásmu, bylo to od nás takové nervózní. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli a druhou třetinu to byl z naší strany už lepší výkon.

Jaké byly pokyny do druhé třetiny?
Nehrát si moc s pukem, hrát to jednoduše z obranného pásma. Být silní a sebevědomí na puku, silní před bránou. Potom už to bylo lepší.

Ve druhé části to byla trochu divočina, chtěli jste to potom nějak uklidnit?
Tak uklidnit... Byla to divočina, naštěstí s lepší koncovkou pro nás. Šli jsme do kabiny za stavu 3:2 pro nás a do poslední třetiny jsme šli s tím, že už to nemůžeme pustit a musíme si to pohlídat.

Týmové výsledky nebyly v poslední době nejlepší, proti tomu vaše výsledky jsou skvělé. Za poslední tři zápasy krásných 7 sedm kanadských bodů. Jak ohodnotit vlastní výkon?
Cítím se na ledě docela dobře. Hraju se skvělými spoluhráči, s Rachnou už to hrajeme nějaký ten pátek a je to výborný hokejista, takže super spolupráce. Teď k nám přišel Prochy, takový šikovný chlapec. Není to jen moje zásluha ale zásluha celé lajny a já mám to štěstí, že na konci slíznu tu smetanu. Samozřejmě jsem za to vděčný, musíme takhle pokračovat dále.

Zmínil jsme Ondru Procházku, zatím taková hvězdička letošní sezony. Stále se zlepšuje, tak nebojíte se, že by vás mohl výkony v uvozovkách zastínit?
Upřímně je mi to úplně jedno (smích). Ať mě klidně zastíní, když z toho budou body a budeme vyhrávat. Je úplně jedno, kdo bude dávat góly. My potřebujeme ve finále ty tři body do tabulky, to je to nejdůležitější a jdeme si za tím.

Byl jste takovou hvězdou na rychlé protiútoky, jeden jste připravil a druhý jste dal. Jak je v této rychlosti možné se správně rozhodnout?
Poprvé jsem se tam dostal, to tam bek trochu zaváhal. Rozhodl jsem se nahrát, protože druhý obránce stál trochu dál. Při druhém mě výborně našel Prochy a už jsem se to jen snažil dostat na bránu.

Související články