HC Energie Karlovy Vary

Další obránce podepsán. Martin Rohan zůstává věrný Energii

Bezesporu se řadí mezi neodmyslitelné dílky karlovarské skládanky. Obránce Martin Rohan zůstává i nadále věrný jednomu extraligovému klubu, v lázeňském městě podepsal novou jednoletou smlouvu.

Do Karlových Varů přišel už v mládežnickém věku z rodného Sokolova, od té doby už v karlovarské organizaci zůstal. Za Energii už ostřílený zadák stihl devět sezon v extralize a jednu ve druhé nejvyšší soutěži.

„Martin je náš domácí hráč. Myslím, že letos měl nejlepší sezonu za poslední dobu. Občas u něj nějaký zápas dopadne, že je u všech gólů, ale pak má pět, šest zápasů, v nichž je nejlepším obráncem. Patří k těm domácím hráčům, kteří dělají duši mužstva. Určitě bychom se takového hráče zbavit nechtěli,“ říká na adresu svého svěřence Martin Pešout.

Slova hlavního trenéra potvrzují i statistiky. Letos Rohan naskočil do devětačtyřiceti duelů v základní části, ve kterých vstřelil čtyři branky a zapsal devět asistencí. Produktivnější rok ještě v Tipsport extralize neměl.

Devětadvacetiletý bojovník vyhrál týmové bodování Radegast index se 110 body. Mezi extraligovou konkurencí pak skončil na patnáctém místě.

Rohan vynikal také v počtu zblokovaných střel, na karlovarském tvrďákovi ztroskotalo osmdesát pokusů soupeře. Mezi energetiky neměl konkurenci, v celoligovém porovnání byl sedmý.