HC Energie Karlovy Vary

Další zkouška, přijíždí obhájce titulu z Třince

Další domácí zápas čeká karlovarskou Energii v pátek. Do KV Arény dorazí nejvzdálenější extraligový soupeř z Třince. Ten letos nedaroval, v předchozích vzájemných duelech, energetikům ani bod a povolil jim vstřelit pouhé dva góly. Dočkají se svěřenci Václava Eismanna prvního vítězství proti obhájcům titulu? Odpověď dostaneme již v pátek, zápas startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

O soupeři

Třinečtí válí a rozhodně se s nimi letos musí počítat v boji o nejvyšší mety. Začátek soutěže nebyl z jejich pohledu tak oslnivý. V posledních utkáních je to ale třinecká jízda. Oceláři těží ze svých zkušeností a svou formu ladí na nejdůležitější část sezóny – play off. V letošním roce odehráli již 17 utkání a pouze ve 4 případech našli přemožitele. Aktuálně drží sérii šesti tříbodových vítězství v řadě. Přidají v pátek sedmý zářez?

Opřít se Oceláři mohou o své přesilové hry. Aktuálně mají druhou nejlepší přesilovku v celé extralize. Lépe už je na tom jen lídr z Pardubic. Poslední duel s Litvínovem třinečtí hráči de facto uhráli díky svému speciálnímu týmu. V zápase hráli početní výhodu pětkrát a dokázali dát tři branky. Velkou pomocí v této disciplíně je návrat dlouhodobě zraněného Marka Daňa. Slovenský střelec odehrál po svém návratu do sestavy teprve tři duely, ale dal v nich již dvě přesilovkové branky.

V tabulce je Třinec na 3. místě s 93 body.

Nejproduktivnější hráči:
Martin Růžička: 58 bodů (22+36)
Daniel Voženílek: 48 bodů (21+27)
Andrej Nestrašil: 46 bodů (14+32)

Z kabiny Energie

Energetici prožívají opačné rozpoložení. Mají na kontě tři porážky a naposledy se z vítězství radovali na Valentýna, kdy na svém ledě porazili Mladou Boleslav. Následovala prohra v západočeském derby hraném v Klingenthalu proti Plzni, s hradeckým Mountfieldem a naposledy ve středu na ledě pardubického Dynama. S lídrem drželi energetici krok. Po čtyřiceti minutách bylo skóre vyrovnané. Dynamo však v posledním dějství ukázalo svou kvalitu a zápas rozhodlo na svou stranu. Pro svěřence Václava Eismanna ale může být určitou vzpruhou nasazení a předvedený výkon, který měl vzestupnou tendenci.

„Ač je výsledek pro nás celkem krutý, tak já budu vesměs pozitivní. Poslední utkání se nám nevydařila, nedodržovali jsme plán. V Pardubicích jsme byli po celé utkání organizovaní, měli jsme elán do hry a plnili jsme to, co jsme si řekli. Od toho se musíme odrazit do dalších zápasů, abychom sezonu zvládli a mohli pokračovat v nadstavbě. Udělali jsme chyby, které nás stály utkání, a ty si budeme muset rozebrat a poučit se z nich“, řekl po utkání asistent trenéra Vojtěch Šik.

Střeleckou formou oplývá obránce Tomáš Bartejs. Jednatřicetiletý třebíčský rodák skóroval ve třech z posledních čtyř duelů, dvě branky vsítil v početní výhodě. Prosadí se také v pátek proti Třinci?

Karlovarští jsou v tabulce na 12. místě s 55 body.

Nejproduktivnější hráči:
Dávid Gríger: 33 bodů (16+17)
Tomáš Rachůnek: 25 bodů (12+13)
Ondřej Procházka: 21 bodů (10+11)

Energii chybí i nadále dlouhodobě útočník Lukas Zetterberg a také obránce Lukáš Pulpán. V posledním duelu pak kvůli nemoci nenastoupil další bek Ondřej Dlapa a kvůli zranění útočník Tomáš Redlich.

Související články