HC Energie Karlovy Vary

Dávid Gríger: Kulisa byla výborná, přijďte i v neděli!

Gól Dávida Grígera musel potvrdit až videorozhodčí. Energie se i díky druhé brance energetiků mohla radovat z tříbodového zisku nad Kladnem, čímž se v tabulce posunula zase o kus výš.

Dávide, zápas s Kladnem byl jeden z nejdůležitějších v letošní sezoně…
Aktuálně je pro nás každý zápas důležitý, ale tento byl o to důležitější, že jsme mohli odskočit Kladnu. Je super, že se nám to podařilo a jsme za to rádi.

Ve druhé třetině jste hráli osm minut v oslabení, jak náročná tato část byla?
Bylo to náročné, víme, že nemůžeme dávat soupeři přesilovky. Já jsem udělal dva hloupé fauly. Hned jsem se klukům omluvil. My jsme to super odbránili, velký kredit pro nás.

Váš gól potvrdil až videorozhodčí, byl jste si jistý, že to byl gól?
V první vteřině jsem si jistý byl a v té druhé už ne (smích). Díkybohu se tam puk nějak dotlačil a Filip Koffer se výborně natlačil do brány a kotouč propadl do brány. Bylo to štěstí, ale konečně se to otočilo k nám. Jsme za to rádi, jsou to pro nás důležité body. Do půlnoci se poradujeme a potom se začneme připravovat na další zápas.

Ve třetí třetině následovalo pětiminutové vyloučení, ve kterém Jiří Černoch proměnil nájezd, což byl velmi důležitý gól…
To byl důležitý moment, protože jsme Kladnu odskočili o dva góly. Zbývaly ještě asi čtyři minuty do konce, takže se jim to nahromadilo v hlavě. Cítili jsme, že utkání musíme urvat za každou cenu. Je super, že jsme to urvali až do konce.

Čekají vás zápasy v rychlém sledu, budete hrát v pátek, neděli i v úterý. To nebude ani moc času na regeneraci…
Každé utkání, které nás čeká, bude náročné. Nyní musíme dobře zregenerovat, zítra nás čeká trénink a příprava na nedělní zápas s Kometou. To bude stejně důležité utkání jako ten dnešní s Kladnem. Chceme podat dobrý výkon a vyhrát.

Jak byste pozval fanoušky na nedělní duel s Kometou?
Přijede Kometa, což je pozvánka sama o sobě. Dnes byla výborná kulisa, přišlo hodně lidí. Chci jim alespoň takto poděkovat, byli velkou podporou. Doufám, že přijdou v co největším počtu i v neděli.

Díky za rozhovor!

Související články