HC Energie Karlovy Vary

Důležitý víkend je tu! Přijíždí Jágrovo Kladno

Důležitý víkend má před sebou karlovarská Energie. V pátek se utká na svém ledě s posledním Kladnem, v neděli pak s trápící se Kometou. Jágrova družina je aktuálně poslední. Pokud by ale v pátek uspěla, spadla by na poslední místo právě Energie. Jde o hodně, proto bude potřeba Vaší vydatné podpory. Utkání startuje v 17:30. Přijďte hráče podpořit, potřebují to.

Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O SOUPEŘI

Osmatřicet odehraných zápasů, jednačtyřicet bodů a poslední místo v tabulce. To je dosavadní vizitka hokejového Kladna. Z posledních šesti zápasů dokázali svěřenci trenéra Vejvody zvítězit pouze jednou, když překvapivě zvítězili na ledě Vítkovic. Bylo to teprve jejich čtvrté vítězství z ledu soupeřů. Rytíři se před začátkem sezóny vrátili domů, na svůj kladenský stadion. Dalo se tedy očekávat, že budou bodovat právě ve své tvrzi. Ani to se ale zatím úplně nedaří. Vejvodovi svěřenci vybojovali v domácích duelech pouhých dvaadvacet bodů a jsou v tabulce domácích zápasů na předposledním místě. Hůře už je na tom akorát jejich páteční soupeř.

A bylo by to pravděpodobně ještě horší, kdyby Kladno nemělo svého kapitána Tomáše Plekance. Čtyřicetiletá legenda kladenského hokeje má na kontě 34 bodů (11+23). Třiadvacet bodů má na kontě nejlepší kladenský střelec Adam Kubík (13+10). Zapomenout nelze ani na největší legendu českého hokeje, Jaromíra Jágra. Brzy jedenapadesátiletý útočník nastoupil pouze do dvanácti duelů, přesto má již na kontě 8 bodů (1+7) a stále patří k největším ikonám extraligy. Produktivitě obránců vládne kanadský tvrďák Jake Dotchin (4+12), který je zároveň nejvytíženějším hráčem Kladna.

Loni byl jasnou brankářskou jedničkou London Bow. Je jí i letos, jeho statistiky však už nejsou tak růžové jako v minulé sezóně. I proto dostává více prostoru Adam Brízgala, jehož úspěšnost zákroků činí 91,12%. Mladší z dvojice nastoupil také do středečního zápasu proti Pardubicím. Rytíři ale po slibné první třetině nakonec padli. Těžko proto odhadovat, kdo dostane důvěru v pátek proti Energii.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Mikyska – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Kružík, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.

Rytíři Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Ticháček, Slováček, Babka, Cibulskis – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Filip, Brodecki – Bláha, Pytlík, Beran – Procházka, Zikmund, Melka – Michnáč.

Z ŠATNY ENERGIE

Energetici prohráli poslední duel na libereckém ledě. V utkání podali velmi dobrý výkon. Soupeře přestříleli a ve třetím dějství dokonce nastřelili dvě tyče. Z utkání si rozhodně odnesli plno pozitiv, na kterých se dá stavět ve zbytku sezony. Na bezchybného brankáře Kváču našel recept pouze Ondřej Beránek, pro něhož to byla již třináctá branka v sezóně. Na čele týmové tabulky střelců tak dorovnal svého parťáka z útoku Petr Koblasu.

Hned několik hráčů může v pátek dosáhnout na zajímavé milníky. Obránce Matěj Stříteský čeká na svůj 200. extraligový bod, útočník Petr Koblasa zase vyhlíží 100. gól v nejvyšší soutěži. O 100. gólovou asistenci v dresu Energie se pokusí křídelník Martin Kohout. Dosáhnou zmínění energetici svých milníků už v pátečník utkání proti Kladnu?

Jisté je, že žádný kanadský bod nezíská obránce Michal Plutnar, jenž stále zůstává na marodce a do utkání nezasáhne. Jinak by ale měl mít trenér Bruk k dispozici kompletní kádr.

Související články