HC Energie Karlovy Vary

Nájezd? Věděl jsem, že dám gól, raduje se Černoch

Jako správný kapitán zápas gólem začal i ukončil a to navíc v oslabení. Těch bylo během zápasu hodně a nebyly všechny ubráněné, to nejdelším a nejdůležitější ale energetici jako celý zápas zvládli a nakonec i díky dvěma gólům kapitána berou po zásluze tři body.

Jirko, jak moc jste rádi, že jste zápas zvládli?
Samozřejmě že jsme rádi. Věděli jsme, že to bude těžký a pro nás hrozně důležitý zápas, takže tři body jsou opravdu zlaté.

Co bylo klíčovým momentem?
Myslím, že asi dobrý start, že jsme dali první gól a samozřejmě taky plná hala. Asi to bylo kvůli panu Jágrovi, ale hnalo nás to. Takže první gól a diváci.

Vysoké a brzké napadání bylo plánované?
Chtěli jsme po nich jít, protože jsme věděli, že si rádi hrají s pukem a chtějí něco vymýšlet, takže proto jsme po nich šli. První gól se nám šťastně odrazil, ale myslím, že jsme po nich chodili celý zápas a měli s tím problém.

Zmínil jste skvělou atmosféru, která se spoluhráčům líbila už ve výročním zápase. Jak moc to na váš výkon mělo vliv?
Když přijde hodně lidí a fandí, tak to na nás má obrovský dopad. Jak jsem říkal, je škoda, že lidi nechodí víc, ale zase nehrajeme úplně dobrý hokej, takže se jim někdy nedivím. Je to ale opravdu znát, když přijde plná hala a diváci vám hrozně pomůžou.

Jako správný kapitán jste zápas gólem začal i ukončil. Při druhé brance jste si šel za fualem, nebo jste chtěl zakončit?
Bery mi to výborně prostrčil a já chtěl jít do zakončení, bohužel při střele mi nějak vyrazil hokejku, nebo nevím úplně přesně co se tam stalo. Když jsem viděl, že bude nájezd, věděl jsem, že dám gól. Věřil jsem si.

Co říct k počtu oslabení? To nejdelší jste ubránili, ale bylo jich mnoho.
Fauly nějaké byly, bohužel jsme v oslabení dostali dvě branky. Nemyslím si, že jsme ta oslabení odehráli nějak špatně, ale bohužel jsme dostali dva góly a bylo jich hrozně moc. Je to pak těžké, kluci kteří nehrají oslabení se nedostanou do tempa a my to táhneme na čtyři útočníky, takže zbytek tam pak dvě minuty sedí. Je to pak těžké pro všechny. Musíme se tomu vyvarovat.

Pomalu se blíží závěr sezony a toto byl tabulkově důležitý souboj. Jak moc to sledujete?
Samozřejmě tu tabulku sledujeme, je to tam fakt natřískané. Jedna výhra a jste devátí, každý zápas je hrozně důležitý. Musíme zregenerovat na nedělní zápas s Brnem, dalším sousedem z tabulky. Doufáme, že zase přijdou lidi a zase nám to pomůže.

Související články