HC Energie Karlovy Vary

David Kofroň se po zranění vrátil do tréninku

Útočník David Kofroň se po dvou měsících konečně vrátil do tréninku karlovarského A-týmu. Třiadvacetiletý forvard nehrál od konce září, kdy po zásahu kotoučem nedohrál derby na ledě Plzně.

Původní prognózy přitom hovořily, že by zranění nemělo být vážnějšího charakteru a Kofroň měl být během pár dní zpět v sestavě. Další dny ale ukázaly, že bývalý mládežnický reprezentant utrpěl vážné zranění v dolní části těla a léčba si tak vyžádala mnohem delší dobu, než bylo předpokládáno.

Mladý útočník už v těchto dnech začal s individuálním tréninkem na ledě, chvíli však ještě potrvá, než se bude moct po dlouhé pauze naplno vrátit do týmového tréninku a zápasů.

„Léčba zranění si bohužel vyžádala delší čas, nyní už jsem ale moc rád, že jsem konečně zpátky na ledě. Nemůžu se už dočkat, až si opět za Energii zahraji soutěžní utkání,“ říká Kofroň ke svému postupnému návratu na led.

Šikovný pravák, který do klubu přišel v letním přestupovém období z Třince, se tak po takřka dvou měsících dostává z marodky, na té ale ještě zůstávají další energetici. Martin Rohan nehraje kvůli zranění v horní části těla, které utrpěl v souboji s Brnem, Tomáše Vondráčka stále trápí problémy v dolní části těla. Poslední duel s Mladou Boleslaví nedokončil obránce Ondřej Dlapa kvůli zranění v horní části těla.