HC Energie Karlovy Vary

David Tureček v nominaci na Hlinka Gretzky Cup!

Karlovarský hokej bude mít znovu zastoupení na prestižním Hlinka Gretzky Cupu. Do Kanady, která bude hostit letošní ročník prestižního memoriálu reprezentací do 18 let, se vydá i obránce David Tureček!

Vůbec poprvé se nástupce prestižního turnaje dříve známém jako Memoriál Ivana Hlinky odehraje mimo české území. V kanadských městech Edmonton a Red Deer se uskuteční již 28. ročník slavného memoriálu, na němž se v minulosti představily hvězdy jako Sidney Crosby, Steven Stamkos, Vincent Lecavalier, Jonathan Toews, Rick Nash, Taylor Hall, Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin, Mikael Granlund nebo Alexander Barkov.

Na základě dohody uzavřené do roku 2022 se turnaj uskuteční vždy v lichých letech (2017, 2019, 2021) v České republice a na Slovensku, zatímco v sudých ročnících (2018, 2020, 2022) v Kanadě.

Historicky nejúspěšnějším týmem turnaje je Kanada, která ovládla 21 z 27 ročníků. Česká republika v srpnu téměř navázala na největší úspěch v podobě zlata z roku 2016, když až ve finále nestačila právě na Kanadu.

David Tureček není prvním energetikem, který se turnaje zúčastní, v loňském roce vybojoval stříbro v Břeclavi obránce František Klejna, v minulosti si na memoriálu zahráli i Jan Tomeček, Martin Weinhold nebo Ondřej Šafář.

Osmnáctiletý David Tureček v létě absolvoval letní přípravu s karlovarským A-týmem a v sezoně by měl patřit mezi obranné opory juniorského týmu Energie. V předchozích dnech odehrál ve výběru Aloise Hadamczika oba přípravné zápasy v Romanshornu proti Švýcarsku, do statistik se zapsal jednou asistencí.

Rozpis Hlinka Gretzky Cupu 2018 - české zápasy ve skupině

Pondělí 6. srpna 2018

19:00 Česká republika - USA

Úterý 7. srpna 2018

15:00 Rusko - Česká republika

Středa 8. srpna 2018

15:00 Česká republika - Finsko