HC Energie Karlovy Vary

Draft NHL: Kulicha si vybralo Buffalo v 1. kole!

Karlovarský útočník Jiří Kulich se dočkal hned během úvodního kola letošního draftu do NHL. Během tradiční volby talentů na něj ukázalo Buffalo, která si mladého forvarda vybralo z 28. pozice.

Osmnáctiletý útočník tak naplnil poslední prognózy, které jej mezi úvodních 32 vyvolených zařadily. Kulich si po vydařené sezoně na klubové úrovni, kde v 17 letech pravidelně hrál v prvních dvou formacích, výrazně pomohl na jarním MS do 18 let, kde se stal nejlepším střelcem a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem šampionátu.

Po skončení vydařeného ročníku se Kulich absolvoval nejprve individuálně, na začátku června totiž právě v Buffalu absolvoval tradiční testy NHL Scouting Combine. Před týdnem se navíc stal trojskou draftu do kanadských juniorských soutěží (CHL), kde si ho ze třetího místa zvolil tým Cape Breton Eagles.

Kulich se díky volbě v 1. kole stal vůbec nejvýše postaveným energetikem v historii, když překonal dosavadní maximum odchovance Vojtěcha Poláka z roku 2003 (2. kolo, 36. místo - Dallas).