HC Energie Karlovy Vary

Důležité body! říká kapitán Černoch. Děkoval fanouškům

Kladenští Rytíři opět ukázali, že umí své soupeře potrápit, a že body ze soubojů s nimi rozhodně nejsou samozřejmostí. Nejenže dokázali dotáhnout své manko, ale dokonce šli do vedení. Energetici však ukázali svou bojovnost a necelých šest minut do konce svou střelou srovnal skóre Jiří Černoch. Karlovarskému kapitánovi se v této sezoně zatím střelecky příliš nedaří, ale pro tým odvádí spoustu černé práce. Je znám svou obětavostí, s níž padá do střel. Těch aktuálně zblokoval 58 a je v této dovednosti nejlepší v celé extralize.

Jirko, jaké je tvoje hodnocení zápasu, který jste nakonec otočili na svou stranu?

Byl to hodně zvláštní zápas. Takový jsem dlouho nezažil. Jsme rádi, že máme dva body a to je asi nejdůležitější.

Říkáš, že jsi takový zápas dlouho nezažil. A co situace, že soupeř má přesilovku pět na tři a najednou vy hrajete tu samou početní výhodu?

Dlouho se mi nestalo, jestli vůbec, že bychom hráli šest minut do konce třetí třetiny tři na tři. Jak říkám, zvláštní zápas a pro nás prostě důležité dva body.

Dal jsi vyrovnávací gól. Jak bys popsal tu situaci?

Ty bylo myslím pět na tři. Zetty (Lukas Zetterberg) mi to hodil dolů a já jsem nevěděl co s tím, tak jsem to tam prásknul. Gólman tam nebyl moc přesunutý. Šlo mu to nějak do kalhot, do brány. Takový gól jsem prostě potřeboval (úsměv).

Co si z dnešního zápasu vzít pozitivního a od čeho se odrazit?

Asi nevěšet hlavy. Prohrávali jsme 2:1 a šli jsme do oslabení pět na tři a dokázali jsme z toho ještě vytlouct výhru. Takže bojovat až do konce. Teď nás čeká hrozně důležitý zápas v neděli ve Vítkovicích. Takže doufám, že tam to potvrdíme a vybojujeme další důležité body.

Jirko, říkal jsi, že takový zápas jsi dlouho nezažil, co jsi tím myslel?

Hrát oslabení tři na pět a za minutu hrát tři na tři a za dalších třicet vteřin hrát pět na tři přesilovku… Hodně zvláštní, hodně vyloučených. Bylo to nahoru a dolů. Prostě zvláštní zápas, ale výhra je výhra (úsměv).

Vám se poslední dobou nedařilo výsledkově. Cítili jste nějaký větší tlak? Přece jenom tento dvojzápas bude hodně důležitý.

Určitě. Věděli jsme, že nyní musíme ty dva zápasy vyhrát a jsem rád, že první krok jsme udělali, i když za dva body, ale pořád je to výhra.

Měli jste tady i své fanoušky. Vnímali jste jejich podporu?

Samozřejmě. Jsme rádi, že nás přijeli podpořit a vážili cestu v tomto počasí, i přestože se nám v posledních zápasech moc nedařilo. Podpora fanoušků je pro nás důležitá a velmi si jí vážíme.

Děkuji za rozhovor.

Související články