HC Energie Karlovy Vary

Dvacítka je v semifinále! Demolici Švýcarů řídil čtyřmi body Kulich

Národní tým do 20 let si na světovém šampionátu zahraje o medaile! Český výběr ve čtvrtfinále porazil Švýcarsko jasně 9:1, když k postupu reprezentační dvacítky výrazně přispěl i exkarlovarský útočník Jiří Kulich, který vstřelil dvě branky a na další dvě nahrál.

Svěřenci trenéra Radima Rulíka přitom do zápasu nevstoupili ideálně, když už po 22 vteřinách hry proměnil samostatný únik Louis Robin. Jenže české mladíky rychlý gól nepovalil. Už za dvě minuty totiž Svozil zatáhl puk za branku a nabil mezi kruhy Jiřímu Kulichovi, který vyrovnal. Češi následně přidali další dva góly a do kabin šli s dvougólovým náskokem.

A ten hned od začátku druhé části navyšovali. Hned po půl minutě se po nahrávce Kulicha trefil Jiříček a pak se podruhé v utkání trefil právě bývalý hráč Energie. Osmnáctiletý forvard dostal z levé strany nabito mezi kruhy a ani podruhé v utkání se z této pozice nemýlil, to už Češi vedli 5:1.

Jenže ani ve druhé části to ještě ze strany Česka i Jiřího Kulicha nebylo vše. Na 6:1 zvýšil ve 34. minutě Szturc, na rozdíl šesti branek pak minutu před koncem druhé části zvýšil svým prvním gólem na turnaji Eduard Šalé, kterému nahrával právě Jiří Kulich.

Ve třetí části pokračovali Češi v demolici švýcarské obrany. Další dva góly přidali Marcel a Szturc a hned poté mohl Kulich zkompletovat hattrick, jenže po krásné Šalého přihrávce přestřelil poloodkrytou bránu Švýcarska. Podobně si pak vedl i v předposlední minutě, když minul z pozice mezi kruhy. Na výhře Česka 9:1 a postupu do semifinále už se ale nic nezměnilo.