HC Energie Karlovy Vary

EHL: Jako hokejisté! Karlovarští gameři otočili derby s Plzní

Karlovarští gameři tvrdě bojují o postup do play-off! V předposledním kole základní části otočili západočeské derby s Plzní a vybojovali důležité body do tabulky ENYAQ Hockey League. Závěrečný duel je čeká už v neděli od 18 hodin proti Třinci.

„Do derby jsme šli s jasným cílem vyhrát a pojistit si postup do play-off. Můj zápas s Dominem byl nesmírně vyrovnaný, bohužel se mě nedrželo štěstí při zakončení, kdy jsem nedal snad čtyři tutovky. Dominovo vedení 3:1 jsem ještě dorovnal, jenže soupeř opět odskočil a nakonec zvítězil 6:3. Ve druhém zápase Almon odehrál tradiční přestřelku s Philem, ale bohužel prohrál 5:8,“ zhodnotil úvodní dva duely kapitán týmu Jakub „Kubin“ Černo. Po nich energetici prohrávali 0:2 na zápasy a již nemohli zaváhat, pokud chtěli pomýšlet na výhru.

„V utkání týmových trojek ale Pepik znovu ukázal své kvality a tým podržel výhrou 6:3 nad Vajdicem. V úvodním 2v2 zápase hrál soupeř výtečně do obrany a prakticky nám nedovolil kombinovat. Naštěstí se nám podařilo využít dva brejky a v závěru jsme doslova ubetonovali výhru 2:1,“ popsal Kubin průběh dalších dvou utkání, po kterých karlovarští gameři srovnali stav série na 2:2.

Rozhodnout o vítězi derby tak musel až závěrečný 2v2 souboj. „Zpočátku jsme prohrávali, jenže pak se nám střelecky zadařilo a otočili jsme na 6:2. V závěru jsem sice chyboval, utkání jsme ale naštěstí dotáhl do vítězného konce,“ popsal finální duel Kubin, který vyhrál za pomoci Pepika.

Energetiky čeká v základní části esportové ligy už jen jedno utkání, v něm hned v neděli od 18 hodin vyzvou čtvrtý Třinec. Karlovarští gameři mají kolo před koncem velkou naději na postup do play-off, o všem definitivně rozhodne právě až poslední hrací den. Účast ve vyřazovacích bojích může energetikům zhatit už jen Olomouc, které zbývá dohrát ještě o dvě utkání více, čekají je ale těžší soupeři z Liberce a Pardubic a skóre zatím hovoří také lépe pro energetiky.

EHL, 13. KOLO: PLZEŇ - ENERGIE 2:3

Domin 6:3 Kubin
Phil93 8:5 AlmonCZE
vajdic 3:6 Pepik001
Domin & Phil93 1:2 Kubin & Almon
Domin & vajdic 4:6 Kubin & Pepik001