HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Hvězdy zápasu a utkání s motivy Star Wars

Naši krajánci v zámoří mají za sebou další týden a opět se ve svých týmech neztratili. Jiří Kulich odehrál poslední zápasy před All stars AHL. Matteo Kočí asistoval u vyrovnávacího gólu v duelu s jedním z lídrů konference a v tomto utkání se poprvé od mistrovství juniorů potkal s Ondřejem Becherem. Dominik Rymon zakončil týden se ziskem šesti bodů (5+2) a byl vyhlášen dvakrát třetí a jednou druhou hvězdou zápasu. Druhou hvězdou zápasu se stal také Adam Csabi. Adam Dybal získal Čestné uznání za měsíc leden a Jan Bednář si užil utkání ve znamení Star Wars.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Jediný duel, který v uplynulém týdnu hráči Rochester Americans odehráli na domácím ledě, byl souboj s týmem Syracuse Crunch, v němž těsně padli. Jiří Kulich hostujícího gólmana prověřil čtyřikrát. Prvním únorovým soupeřem Rochesteru byl celek Laval Rocket. Jiří Kulich se tak opět po týdnu potkal se svým spoluhráčem z reprezentační dvacítky Janem Myšákem. Do branky Laval Rocket se v obou zápasech postavil Jakub Dobeš. Ten v prvním duelu zastavil dvacet čtyři střel a pomohl tak svému týmu k výhře. Svého krajana zaměstnal Jiří Kulich dvěma střelami.

Ve druhém vzájemném duelu se z výhry radovali hráči Rochesteru. I tentokrát nastoupil Jan Myšák a Jakub Dobeš, který si připsal dvacet pět zákroků. Poslední gól Rochesteru padl do prázdné branky. Jiří asistoval svému parťákovi Isakovi Rosenovi u prvního gólu a na Jakuba Dobeše poslal tentokrát tři střely. Jiří Kulich má po třiceti třech zápasech na kontě dvacet pět bodů a je na třetím místě týmového bodování. Se šestnácti góly je stále nejlepším střelcem týmu. Tým Rochester Americans je se čtyřiceti šesti body na čtvrtém místě Severní divize.

31. ledna 2024

Rochester Americans - Syracuse Crunch 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Jiří Kulich 4 střely na branku

2. února 2024

Laval Rocket - Rochester Americans 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)
Jiří Kulich 2 střely na branku

3. února 2024

Laval Rocket - Rochester Americans 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Jiří Kulich 0+1, 3 střely na branku

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

Také tým Kamloops Blazers začal minulý týden utkáním na domácím ledě a své fanoušky potěšil další výhrou. V utkání s celkem Wenatchee Wild si Matteo Kočí připsal jednu střelu na branku. Druhým soupeřem byl celek Prince George, který je aktuálně na třetím místě konference a přetrhl Matteově týmu čtyřzápasovou šňůru výher. Přičinil se o to i Ondřej Becher, který asistoval u druhého gólu. Oba čeští mladíci se potkali poprvé od neskutečné jízdy našeho národního týmu na mistrovství světa dvacítek.

Také Matteo Kočí si připsal asistenci u druhého gólu, kterým Blazers srovnali skóre a vedení si Matteův tým na svou stranu překlopil ve druhé třetině. Jenomže v té třetí už třikrát skórovali jenom domácí a tak tentokrát Blazers zůstali bez bodů. Zajímavé je, že na tři góly potřebovali čtrnáct střel. Zatímco střelci celku Prince George vstřelili pět gólů z třiceti šesti střel. Matteo Kočí má na kontě deset bodů (2+8) a je čtvrtým nejlepším nováčkem. Tým Kamloops Blazers je stále na jedenáctém místě, ale se ziskem třiceti tří bodů ztrácí šest bodů na deváté místo Západní konference.

2. února 2024

Kamloops Blazers - Wenatchee Wild 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Matteo Kočí 1 střela na branku

4. února 2024

Prince George - Kamloops Blazers 5:3 (2:2, 0:1, 3:0)
Matteo Kočí 0+1

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

Robin Sapoušek je stále mimo sestavu kvůli zranění z mistrovství světa.

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Napilno měl Dominik Rymon se svými spoluhráči, kteří v uplynulém týdnu odehráli pět zápasů. Nejprve zavítali na led týmu Spokane Chiefs. V tomto utkání Everett zvládl dotáhnout dvou gólové manko a ve druhé třetině překlopil zápas na svou stranu. Dominik Rymon připravil vítězný gól a sám byl autorem šestého gólu a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Týmu Tri-City Americans zvládli hráči Everettu do poloviny utkání nasypat pět gólů, čímž z branky vyhnali Lukáše Matěchu. Dominik si opět připsal šest střel na branku. V prvním únorovém duelu vyšla odplata týmu Spokane Chiefs, kdy se situace přesně obrátila. Hostující hráči zvládli ve druhé třetině dotáhnout a v té třetí utkání otočili ve svůj prospěch. Dominik vstřelil první a čtvrtý gól Everettu a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Těsně utekla Everettu výhra v utkání s týmem Vancouver Giants. Za ten bodovali Adam Titlbach (0+1) a slovenský útočník Samuel Honzek (1+0). Dominik opět otevřel skóre zápasu. Zápasový maraton nakonec hráči Everettu zakončili výhrou před domácími fanoušky, když si poradili s týmem Wenatchee Wild. Dominik potřetí v řadě otevřel skóre utkání a přihodil ještě asistenci u třetího gólu a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Dominik Rymon odehrál čtyřicet tři zápasů, kterých nasbíral šedesát jedna bodů a je druhý v týmovém bodování. S dvaceti devíti góly je nejlepším střelcem týmu a dvanáctým ve WHL. V bodování je Dominik ve WHL devatenáctý. Everett Silvertips je se šedesáti devíti body na druhém místě Západní konference.

30. ledna 2024

Spokane Chiefs - Everett Silvertips 4:7 (3:2, 1:2, 0:3)
Dominik Rymon 1+1, 6 střel na branku

31. ledna 2024

Tri-City Americans - Everett Silvertips 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)
Dominik Rymon 6 střel na branku

2. února 2024

Everett Silvertips - Spokane Chief 4:6 (3:1, 1:3, 0:2)
Dominik Rymon 2+0, 6 střel na branku

3. února 2024

Vancouver Giants - Everett Silvertips 4:3 (2:1, 1:0, 2:1)
Dominik Rymon 1+0, 4 střely na branku

4. února 2024

Everett Silvertips - Wenatchee Wild 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Dominik Rymon 1+1, 7 střel na branku

United States Hockey League (USHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Tým Aberdeen Wings odehrál první únorové zápasy na ledě celku Austin Bruins. V obou duelech se do branky postavil Adam Dybal, který v tom prvním zastavil dvacet šest z dvaceti osmi střel a přispěl tak k výhře svého týmu. Ve druhém utkání si Adam připsal sedmnáct zákroků a po čtvrtém gólu se v závěru druhé třetiny do branky Wings postavil jeho parťák Croix Kochendorfer. Pátý gól Bruins poslali do prázdné branky. Adam Dybal odchytal dvacet osm zápasů s úspěšností 91,4 %. Tým Aberdeen Wings je se čtyřiceti osmi body na třetím místě Centrální divize. Adam Dybal byl v rámci vyhlášení hvězd NAHL za měsíc leden oceněn Čestným uznáním.

2. února 2024

Austin Bruins - Aberdeen Wings 2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
Adam Dybal 26/28

3. února 2024

Austin Bruins - Aberdeen Wings 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Adam Dybal 17/21

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

Jediné utkání měl na programu tým Vernon Vipers, který přivítal celek Salmon Arm Silverbacks. Oba soupeři se v této sezoně potkali po osmé a pátou výhru ze vzájemných duelů si připsali hráči Vipers. Autorem vítězného gólu byl Adam Csabi, který byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Adam má na kontě dvacet tři bodů (14+9) a je šestý v týmovém bodování a druhý mezi nováčky. Se čtrnácti góly je druhým nejlepším střelcem týmu. Tým Vernon Vipers je se čtyřiceti pěti body na čtvrtém místě divize.

3. února 2024

Vernon Vipers - Salmon Arm Silverbacks 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Adam Csabi 1:0

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

V zápase s celkem Cincinnati Cyklones nastoupil Jan Bednář v pozici druhého gólmana. Do branky se Jan Bednář postavil v prvním duelu s celkem Norfolk Admirals z Východní konference a zastavil třicet osm střel. Zápas nakonec došel až do samostatných nájezdů, v nichž se hráči Toleda neprosadili a tak hráčům Admirals stačil k výhře jediný úspěšný nájezd v poslední sérii. V rámci tohoto duelu proběhla Star Wars night.

Hráči Toleda na led vyjeli ve speciálních dresech. Fanoušci se zároveň na stadionu mohli potkat s postavami z kultovní ságy a samozřejmě nechyběly ani filmové ukázky, zvukové efekty a tematické občerstvení. Ve druhém utkání s týmem Norfolk Admirals kryl Jan záda svému parťákovi Johnovi Lethemonovi a i tento duel došel až do nájezdů. V těch opět uspěli pouze střelci Admirals, kteří skórovali ve druhé a třetí sérii. Jan Bednář odchytal dvacet jedna zápasů s úspěšností 88,9 %. Toledo Walleye je se šedesáti body na třetím místě Západní konference.

28. ledna 2024

Toledo Walleye - Cincinnati Cyklones 9:1 (2:0, 4:0, 3:1)
Jan Bednář 0/0

2. února 2024

Toledo Walleye - Norfolk Admirals 3:4sn (0:2, 0:1, 3:0 - 0:0 - 0:1)
Jan Bednář 38/42

3. února 2024

Toledo Walleye - Norfolk Admirals 1:2sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0 – 0:1)
Jan Bednář 0/0

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Lucie Velinská (Balmoral Hall) a Tereza Mašková (Northwood School) odehrají další zápasy v rámci JWHL od 16. do 19. února 2024.