HC Energie Karlovy Vary

Energie absolvovala první trénink na ledě

Hokejisté karlovarské Energie mají za sebou první společný trénink na ledě. Po dovolené se odpočaté mužstvo sešlo na kluzišti hlavní karlovarské areny, kde pod dohledem asistenta Tomáše Marišky absolvovalo první týmový trénink.

K týmu se již přidala také jedna z nových tváří - obránce Matěj Stříteský. Poslední posila, Slovák Dominik Graňák, tým doplní dle domluvy v neděli 28. července.

„Jsem rád, že až na Dominika Graňáka, s nímž bylo už při podpisu smlouvy domluveno, že se připojí až 28. července, se všichni hráči dostavili,“ těší asistenta Martina Pešouta.

První účast na kluzišti byla pro některé hráče dobrovolná, ta povinná fáze je pak na programu v neděli.„Rozhodli jsme se pro model, kdy ostrá příprava odstartuje v neděli 28. července. Hráčům nad 25 let jsme dali na výběr, zda se chtějí připojit již od středy a dát si tři tréninkové jednotky na suchu i na ledě, nebo se připraví individuálně,“ vysvětluje Mariška.

Energetiky trápily během letní přípravy zdravotní potíže, pozitivní zprávou je ovšem fakt, že drtivá většina je již zdravotně v naprostém pořádku. „Velmi pozitivní je, že všichni hráči jsou v maximálním zdravotním stavu. Jediný, kdo trénuje s omezením, je Adam Raška, který je po operaci ruky, ale rekonvalescence je také na dobré cestě, a doufám, že během čtrnácti dnů bude ve 100% zdravotním stavu.“

S Energií se na ledě připravovala také jedna velmi známá tvář. Tradičně se na letní období připojil karlovarský odchovanec Vojtěch Polák, jenž v uplynulé sezoně působil v KHL, kde oblékal dres Admiralu Vladivostok.

Naskočit po dovolené na led není nikdy příjemné, čehož si jsou dobře vědomi i samotní hráči „Nohy trošku z bruslí bolí, ale už jsem byl párkrát na ledě, takže to není tak hrozné,“ sděluje své dojmy obránce Petr Šenkeřík. „Už to byla dlouhá pauza, potřebovali jsme se trochu začít potit,“ dodává.

První přípravné utkání čeká na hokejisty v zeleno-bílém už 1. srpna. Domácí bitvy s Jekatěrinburgem se nemohou dočkat ani samotní energetici. „Bude to zajímavé, určitě se nepoštěstí každému hrát proti Rusům z KHL. Ještě kdyby hrál Dacjuk, tak by to bylo super,“ vyslovil své přání před úvodním přípravným kláním Šenkeřík.

Fotogalerie