HC Energie Karlovy Vary

Róbert Bačo odchází do kanadské juniorky

Minimálně dva zástupce bude mít karlovarská Energie v příštím ročníku kanadských juniorských soutěží. Po Janu Bednářovi, který v loňské sezoně hájil barvy Acadie-Bathurst Titan v QMJHL, si hokej v zámoří vyzkouší i další mladý energetik, útočník Róbert Bačo.

„Jsem nesmírně šťastný, že jsem dostal takovou příležitost, neleží na každém rohu. Udělám vše proto, abych nezklamal,“ uvedl k dalšímu kroku v kariéře Bačo.

Osmnáctiletý forvard po úspěšném draftu do CHL, která sdružuje kanadské juniorské soutěže, využil možnosti odejít do zámoří. V juniorské WHL by měl hájit barvy týmu Moose Jaw Warriors, který si ho při nedávném draftu vybral v 1. kole jako 50. hráče v pořadí.

„Jsme nadšeni, že se Róbert stal členem naší organizace. Přinese do naší sestavy potřebné fyzické parametry, má skvělou střelu a výborně pracuje kolem branky. Je také solidním bruslařem,“ popsal Bača v tiskové zprávě generální manažer klubu Jason Ripplinger klubu krátce poté, co na něj Moose Jaw ve výběru talentů ukázali.

Už tehdy se slovenský forvard, který hájil barvy Energie v posledních dvou sezonách a je také stálým členem slovenských mládežnických reprezentací, netajil tím, že by do Kanady rád odešel. A jeho přání se mu nakonec splnilo.

Talentovaný mladík přišel do Karlových Varů před sezonou 2019-20. Ve dvou sezonách výrazně ovlivněných koronavirem odehrál 47 utkání za juniorku Energie s bilancí 11 gólů a 21 nahrávek. Ve dvou utkáních nastoupil i v dresu A-týmu v nejvyšší české soutěži.