HC Energie Karlovy Vary

Premiéra v reprezentaci, zvládnuté přijímačky a teď smlouva! Obránce Dorot podepsal s Energií

Vedení karlovarské Energie si pojistilo služby talentovaného obránce Ondřeje Dorota. Devatenáctiletý bek, který v minulém ročníku debutoval v reprezentační dvacítce a patřil k tahounům juniorského týmu, podepsal nový jednoletý kontrakt s roční opcí.

„Ondra v posledních letech a zejména v předchozí sezoně prokázal svou kvalitu, proto jsme se mu rozhodli nabídnout smlouvu. Na obránce má vynikající parametry a i letos by měl patřit k základním stavebním kamenům naší juniorky a svými výkony by si měl říkat o to, aby si ho v budoucnu všimli trenéři A-týmu. Je ale na Ondrovi, jak si to vybojuje,“ říká k podpisu smlouvy manažer mládeže Bronislav Píša a pokračuje.

„Smlouva je koncipována tak, že mu v příští sezoně můžeme uplatnit opci. Jeho výkonnost by měla směřovat k tomu, aby se dostal do Development programu, který máme společně se Sokolovem, pokud si ho trenér Áčka nevybere přímo do A-týmu,“ říká k detailům Dorotova budoucího působení v Energii.

Dorot po dokončení střední školy ale nesází jen na hokej, díky úspěšně zvládnutým přijímacím zkouškám chce i nadále pokračovat ve studiu. A právě podpisem smlouvy ho chce Energie ve studiu finančně podpořit.

„Vážíme si toho, že se Ondra přihlásil na Fakultu tělesné výchovy a sportu, obor managment. Je to signál ke všem hráčům, že klademe důraz nejen na sportovní výkony, ale i na vzdělání. Zažádali jsme o individuální plán a věříme, že se to povede,“ pokračuje Píša.

Dorot: Je to pro mě další motivace. Snem je zahrát si za Áčko

Má za sebou povedenou loňskou sezonu, kdy patřil k tahounům karlovarské juniorky. Se 30 body byl navíc šestým nejproduktivnějším zadákem juniorské extraligy. K tomu přišla i premiérová pozvánka do reprezentace a teď i smlouva s Energií.

„Moc si toho vážím. Je to pro mě velká motivace k další práci. Jsem rád, že všechno, co dělám navíc pro sebe i pro tým, se vyplatilo, a že to zároveň vidí i vedení klubu,“ řekl k podpisu smlouvy talentovaný obránce.

Dorot se ale, stejně jako nedávno útočník A-týmu Vít Jiskra, pokusí vedle hokeje studovat i vysokou školu. Volno mezi tréninky a zápasy svého mužstva tak bude vyplňovat učením.

„Vysoká škola pro mě zase bude něco nového. Učení mi vždy šlo, bavilo mě. Jsem rád, že jsem se dostal na fakultu, kterou jsem si přál. Udělám vše pro to, abych ji úspěšně dostudoval,“ netají své ambice hráč, který do klubu přišel před sezonou 2017-18 a pokračuje.

„Škola má pro mě velký význam. Vždy jsem ji měl vyváženou s hokejem a myslím si, že je dobré mít i nějaký záložní plán, protože v hokejovém životě se vždy může stát cokoliv. Nyní udělám vše pro to, abych si někdy zahrál za A-tým,“ má před sebou další hokejový cíl.

Tak ať se to podaří!