HC Energie Karlovy Vary

Energie míří do Liberce. Naváže na poslední výhru?

Další venkovní duel čeká svěřence trenéra Bruka v neděli, kdy se představí na ledě Liberce. Ten ztratil páteční utkání jedenáct vteřin před koncem. Karlovarští naopak zvládli klíčovou bitvu v Českých Budějovicích. Projeví se v utkání psychické rozpoložení obou mužstev? Utkání startuje v 16:00.

Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream

O SOUPEŘI

Tři poslední zápasy, tři porážky. To je bilance libereckých hokejistů. V pátek sehráli dobré utkání s lídrem z Pardubic. Dlouho to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení. Jedenáct vteřin před koncem si ale obrana Liberce nešťastně srazila střelu Roberta Kousala do vlastní sítě. Poslední vítězství Bílých Tygrů se datuje k šestému lednu, kdy uspěli na ledě pražské Sparty. Celkově jim ale patří se ziskem pětapadesáti bodů sedmá příčka. Sto dvanáct vstřelených branek dělá z Liberce třetí nejofenzivnější celek v rámci extraligy.

Na čele liberecké produktivity je Adam Najman (9+19). O bod méně má kontě Tomáš Filippi (8+19). Jen o další bod v závěsu je zkušený útočník Michal Birner (9+17). Nejlepším střelcem Liberce je předsezónní posila Oscar Flynn, který pálil do černého již čtrnáctkrát. Produktivitě obránců jednoznačně vládne lotyšský zadák Uvis Janis Balinskis (9+15).

Již třetí sezonu v řadě se může trenér Augusta spolehnout na výkony své brankářské jedničky. Petr Kváča patří i letos k nejlepším gólmanům celé extraligy. Jeho úspěšnost zásahů činí 92,11%. Jeho náhradník, Jakub Neužil, se dostal do branky pouze v pěti duelech.

V posledním duelu ale na lavičce Liberce seděl mladý talent Daniel Král.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Rulík, Havlín – Koblasa, Černoch (C), Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kružík – Redlich, Jiskra, Kohout.

HC Bílí Tygři Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Kolmann, Melancon, Derner, Štibingr, Aubrecht – Ordoš, Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Vlach, Jelínek (C), Rychlovský – Jenčovský, Šír (A), Dlouhý

Z ŠATNY ENERGIE

Karlovarští vyrazí do Liberce povzbuzeni pátečním vítězstvím na ledě českobudějovického Motoru. Důležité utkání o pomyslných šest bodů zvládli na výbornou. Trenéra Bruka může těšit o to víc, že se dařilo všem čtyřem lajnám. Skóre otevřel Tomáš Rachůnek, druhý gól přidat výborně tečující Jiří Černoch. Třetí branku přidal po výborné práci Hladonikova útoku Dávid Gríger, jenž se gólově prosadil ve druhém zápase po sobě. Do prázdné branky pak pečetil vítězství Martin Kohout.

První vzájemné utkání hrané v Liberci zvládli lépe energetici, když vyrovnali v závěrečné power play a následně byli šikovnější v samostatných nájezdech. Hrdinou zápasu se stal obránce Tomáš Bartejs, který vyrovnal v poslední minutě na 3:3. V samostatných nájezdech pak zazářil brankář Vladislav Habal, který vynuloval všechny střelce Liberce. Druhý vzájemný zápas hraný v KV Aréně zase zvládli lépe Bílí Tygři. Z lázeňského města si odvezli po výhře 2:0 všechny tři body.

Sestava Energie aktuálně postrádá pouze dlouhodobě zraněného Michala Plutnara. Do zápasu se proti Motoru totiž vrátili uzdravený obránce Tomáš Havlín, připraven už byl rovněž i brankář Štěpán Lukeš. Po jednozápasové pauze pak také útočník David Kofroň.

Související články