HC Energie Karlovy Vary

Můj dobrý výkon? Raději bych měl body, říká Habal

Důležitou roli v utkání s Libercem sehrál brankář Vladislav Habal. V zápase čelil dvaatřiceti střelám a byl pod velkou palbou, když Energie ve třetí třetině rovnou dvakrát hrála dvojité oslabení. Jeho kvalitní výkon sice přinesl týmu naději, ale bodový zisk nikoliv.

Vláďo, jak moc vás mrzí porážka s Tygry přes dobře podaný výkon a dvě ubráněná dvojitá oslabení?
Mrzí nás to hodně. Vlastními chybami jsme Liberci věnovali dvě branky.

Nechybělo Vám u těch dvou branek i trochu štěstí?
U prvního gólu Jirka Černoch výborně zblokoval střelu. Při druhému gólu se puk nešťastně odrazil, chvíli jsem ho hledal. Flynnovi dopadl přímo na hokejku a trefil to dobře. Dvakrát jsme ubránili oslabení 5 na 3 a věřil jsem, že v powerplay to dáme stejně jako naposledy. To se bohužel nestalo. Pokud budeme v takovém výkonu pokračovat, tak věřím, že začneme vyhrávat. Doufám, že začneme hned v pátek na domácím ledě.

Těší alespoň vás, že jste tu předvedl kvalitní výkon?
Myslím, že to byl jeden z nejtěžších zápasů, které jsem letos odchytal. Liberečtí měli velké šance, ale od toho v bráně jsem, abych se to pokusil zastavit a dal klukům naději. Jsem relativně spokojený, ale radši bych inkasoval tři nebo čtyři góly a odvezl si nějaké body než takhle, když nemáme nic.

Jak moc náročné utkání bylo vzhledem ke dvěma dvojitým oslabením?
Dlouho se mi nestalo, že bychom měli tak dlouhé dvojité oslabení. Navíc dvakrát v jedné třetině. Klobouk dolů před trojicí, která na ledě vždy byla. Zvládli jsme to, ale bohužel nám to není nic platné. Potom jsme už nedokázali srovnat. Můžeme se pouze odrazit do dalších zápasů. Musíme si vzít ponaučení z chyb, které jsme udělali. Věřím, že příště už budeme mít tři body.

Díky za rozhovor!

Související články