HC Energie Karlovy Vary

Vyrovnaný zápas, z Liberce ale jedeme bez bodu. Rozhodla třetí třetina

Karlovarští hokejisté sahali po bodovém zisku v utkání s Libercem. V prostřední části otevřel skóre zápasu Ondřej Beránek, ale poté se střelecky dařilo pouze domácím. Tygři v závěrečné dvacetiminutovce vstřelili dvě branky a dovedli zápas do vítězného konce.
Tipsport extraliga, 38. kolo, ne 15.1.2023, Home Credit Arena
Liberec
Karlovy Vary
3:1
0:0, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 33. Flynn (Balinskis, A. Najman), 46. Filippi (Melancon), 59. Nedomlel (Jelínek) – 29. O. Beránek (Koblasa
Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Frodl, Šimánek
vyloučení5:7
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku32:33
zblokované střely15:13
hity8:13
vhazování37:28
diváci6189
Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Ordoš, Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Vlach, Jelínek, Rychlovský – Hrníčko, Šír, Dlouhý
Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Mikyska – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Kružík, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.

Komentář k utkání

První dějství atraktivní hokej nenabídlo a kromě útočného výpadu Martina Faška-Rudáše v úvodních sekundách diváci vážnější šanci neviděli. V prostřední části začaly šelmy svého soupeře přehrávat, jenže jako první se prosadili energetici. Ondřej Beránek se při situaci dva na dva rozhodl pro individuální řešení a jeho přízemní střela propadla Kváčovi mezi betony.

Liberec se ovšem inkasovanou brankou nenechal rozhodit a o chvíli později se dočkal vyrovnání. Střela Uvise Balinskise se při přesilové hře odrazila k Oscaru Flynnovi a ten z pravého kruhu překonal dezorientovaného Habala. Na začátku třetí třetiny sice Tygři nevyužili dvojnásobnou přesilovku, jenže následně T. J. Melancon krásným pasem vybídl k zakončení Tomáše Filippiho, který už se nemýlil.

Ve zbývajících minutách Severočeši hájili těsné vedení a v obranném pásmu se pořádně zapotili. Díky obrovské obětavosti a několika těžkým zákrokům Petra Kváči ale nakonec tři body uhájili. Vítězství svěřenců Patrika Augusty navíc trefou přes celé kluziště do opuštěné brány pojistil Richard Nedomlel.

Fotogalerie

Související články