HC Energie Karlovy Vary

První vítězství v přípravě, Energie porazila Tygry

Karlovarští hokejisté si připisují první vítězství v této přípravě, když porazili Liberec. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný, ale ve třetí třetině energetici navýšili svůj náskok zásluhou Martina Kohouta a Tygři už na branku nedokázali odpovědět.
Příprava na sezonu, přát., čt 11.8.2022, Home Credit Arena
Liberec
Karlovy Vary
1:3
0:1, 1:1, 0:1
27. Bulíř (Filippi) – 19. Kofroň (Kohout), 29. Havlín (Pulpán), 52. Kohout (Rachůnek)
Rozhodčí: Zavřel, Vágner - Juránek, Maštalíř
vyloučení4:6
využití1:1
oslabení0:0
Liberec: Kváča – Derner, Melancon, Rosandič, Ivan, Aubrecht, Štibingr – Birner, Bulíř, Frolík – Ordoš, Filippi, Faško-Rudáš – Vlach, Jelínek, Čederle – Dlouhý, Šír, Najman.
Karlovy Vary: Lukeš (Hamalčík) – Plutnar, Bartejs (C), Rohan, Bernad, Mikyska (A), Pulpán, Havlín – Rachůnek, Gríger, Kohout – Koblasa, Černoch, Baláž – Beránek, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra (A), Kružík

Komentář k utkání

Utkání začalo v trochu pomalejším tempu, k vidění bylo hodně nepřesností na obou stranách. První větší šanci si vypracoval Martin Faško-Rudáš, z dobré pozice ale minul. Karlovarští zase zahrozili ve svých přesilovkách, z nichž jednu nakonec využili. K dorážce se dostal David Kofroň, proti jehož střele z mezikruží neměl Petr Kváča žádnou šanci - 0:1.

Na začátku druhé třetiny dostali svou první početní výhodu k dispozici také Tygři a ani oni jí nepohrdli. Tomáš Filippi křižnou přihrávkou našel před brankou zapomenutého Michala Bulíře, jenž se tváří v tvář Štěpánu Lukešovi nemýlil - 1:1. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho. Po necelých dvou minutách totiž v liberecké síti skončilo přesné nahození Tomáše Havlína - 1:2.

Do závěrečného dějství vstoupili aktivněji domácí, kteří se tlačili za vyrovnáním, všechny jejich šance však zastavil skvěle chytající Lukeš. Energetici tlačili z rychlých protiútoků a z jednoho takového dokonce v 52. minutě navýšili svůj náskok, když přečíslení 2 na 1 zakončil Martin Kohout - 1:3. Do konce zápasu už se stav nezměnil, Tygři tak do přípravy vstoupili prohrou.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Prohráli jsme, takže spokojení být nemůžeme. Bylo to ale první utkání a viděl jsem tam i spoustu pozitivních věcí. Vypracovali jsme si několik šancí, bohužel jsme ale na rozdíl od soupeře nevyužili. Máme stále na čem pracovat.“

Václav Skuhravý (HC Energie Karlovy Vary): „Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Liberec měl trochu více střel, nás několikrát hodně podržel gólman. Jsme rádi, že jsme vyhráli.“

Fotogalerie

Související články