HC Energie Karlovy Vary

Příprava pokračuje, Energie hraje ve čtvrtek v Liberci

Bohatá kniha s názvem Přípravné zápasy otočí další list a napíše kapitolu s názvem Bílí Tygři Liberec. Karlovarští hokejisté budou chtít v předzávodním období konečně uspět, na severu Čech je ale rozhodně nečeká snadný souboj. Utkání začíná ve čtvrtek 11. srpna v 18:00.
Kde utkání sledovat: Stream | Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Dvě bitvy svedou karlovarští hokejisté i s Bílými Tygry z Liberce. Severočeši v loňské sezoně postoupili v předkole play-off přes Brno, ve čtvrtfinále už ale nestačili na pozdějšího finalistu pražskou Spartu. Na lavičce tygrů zůstal i nadále Patrik Augusta, který má k dispozici opět zajímavý kádr.

Nejvýraznějšími posilami jistě budou z Plzně navrátivší forvard Michal Bulíř a také vítěz Stanley Cupu Michael Frolík. Zajímavou akvizicí může být i rychlonohý útočník Oscar Flynn a obránce Uvis Janis Balinskis.

Liberec ale hlásí i významné ztráty. Bohatou kariéru totiž ukončil obránce Ladislav Šmíd, do Karlových Varů se po dvou letech vrátil Dávid Gríger. V Hradci pak bude pokračovat kariéra dalšího rychlíka dlouhé se severočeským týmem spjatého Marka Zachara.

Pro liberecké je čtvrteční duel s Energií vůbec prvním přípravným zápasem na novou sezonu, bude tak zajímavé sledovat, v jaké sestavě tygři do utkání nastoupí.

Z tábora Energie

Zato na karlovarské hokejisty čeká v rámci přípravy již třetí utkání. Po bezgólovém derby v Sokolově, kde kombinovaná sestava Energie padla až v nájezdech, nestačil už silnější kádr v úterý na tradičního rivala z Litvínova. Severočeši už v úvodní třetině získali dvougólový náskok a ten až do závěrečného hvizdu udrželi. Při výsledku 5:2 pro Litvínov se poprvé za Energii trefili letní posily David Kofroň a Jozef Baláž.

Ač v přípravných duelech primárně nejde o výsledek, což potvrzují i slova asistenta trenéra Jakuba Grofa, je jasné, že energetici mají na čem pracovat.

„Viděli jsme v systému nové hráče, postupně si to bude celé sedat. Z výsledku neděláme žádnou vědu, ale do další práce máme dostatek materiálu,“ řekl po prohře na severu Čech karlovarský asistent.

Energetici by i do Liberce měli vyrazit v silnější sestavě. Do zápasu nezasáhnou karlovarští junioři, které čeká od čtvrtka do neděle tradiční Hejtmanský pohár. Na ledě by se už ale měli objevit obránci Rohan s Mikyskou, stejně jako předsezonní posila Tomáš Bartejs, poprvé v přípravě by se v brance Energie měl objevit Štěpán Lukeš.

Související články