HC Energie Karlovy Vary

Energie míří do Olomouce. Zůstanou Karlovarští neporaženi?

Stoprocentní Energii čeká teprve druhý výjezd k venkovnímu utkání. V neděli se svěřenci trenéra Pešouta představí na olomouckém ledě. Hanáci po šedesáti minutách ještě neprohráli, k vidění tak bude, v rámci 4. kola extraligy, souboj dvou mužstev, která dosud pokaždé bodovala. Utkání začíná v 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Olomoučtí hokejisté šokovali svým loňským tažením, když trápili ve čtvrtfinále play off favorizovanou Plzeň až do sedmého utkání. Před letošním ročníkem tak vedení Hanáků vytyčilo vyšší cíle, než bývalo zvykem. Aby také ne, Kohouti mají ustálený, zkušený kádr. Spoléhají na výborné výkony svých brankářů, defenzivní pojetí hry a týmový výkon. To jsou atributy, na kterých budou svěřenci trenéra Motáka stavět i v letošní sezoně. Ani letošní léto nebylo na Hané, již tradičně, extra divoké. Největší ztrátou je jednoznačně odchod Jakuba Galvase, který sbírá další cenné zkušenosti ve Finsku. Mrzí jistě i odchod Aleše Jergla, který kývnul na nabídku hradeckého Mountfieldu. Jinak zůstalo jádro stejné. Naopak, olomouckému vedení se podařilo přivést velice zkušené harcovníky. Po Lukáši Klimkovi, který přišel ze Sparty, do Olomouce dorazil nakonec i Rostislav Olesz, jenž se nepohodl ve Vítkovicích. Že budou oba útočníci velkými posilami napověděla hned úvodní extraligová kola, ve kterých se již oběma hráčům podařilo skórovat.

K prvnímu zápasu jela Olomouc do nedalekých Vítkovic. Ve velmi vyrovnaném utkání dokázali nakonec svěřenci trenéra Motáka zvítězit 2:1 po prodloužení a připsali si do tabulky první cenné body. V tomto zápase se střelecky prosadil Rostislav Olesz, pro nějž to byla velmi speciální trefa. V prodloužení rozhodl o druhém bodu pro Moru obránce David Škůrek. Ve druhém utkání prohrála Mora na svém ledě 1:2 po prodloužení s Mladou Boleslaví. Jediným úspěšným střelcem byl zkušený Zbyněk Irgl. V pátečním třetím kole zajížděla Olomouc do nedalekého Zlína. V defenzivním zápase nakonec vybojovala tři body za vítězství 4:1.

Změny v kádru Olomouce

Příchody:
Marek Hecl, Lukáš Klimek, Alex Rašner, Tomáš Valenta, Rostislav Olesz

Odchody:
Aleš Jergl, Miroslav Holec, Jakub Galvas, Bruno Mráz, Robin Staněk

V pátečním utkání se poprvé v dresu Energie trefil útočník Michnáč

ČTĚTE: První start, první gól...

Sestavy z předešlého zápasu

Olomouc: Lukáš – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Ostřížek, J. Knotek (A), Irgl – Strapáč, Kolouch, Klimek – Burian, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Handl, Hecl.
Karlovy Vary: F. Novotný – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Michnáč, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Související články