HC Energie Karlovy Vary

Energie posiluje brankoviště, vrací se gólman Habal

Karlovarská sestava hlásí staronovou tvář ve svých řadách. Po pěti letech se totiž do lázeňského města vrací gólman Vladislav Habal. Devětadvacetiletý brankář podepsal smlouvu do konce letošní sezony.

Odchovanec sokolovského hokeje se vrací do známých míst. Habal totiž v Energii působil až do sezony 2015/16, další čtyři roky pak strávil na Slovensku. Tři sezony působil v Košicích, v ročníku 2019/20 pak vypomáhal bratislavskému Slovanu. Nyní se gólman, který chytá v opačném gardu, vrací do Energie posílit brankoviště západočeského mužstva.

„Po odchodu Jana Bednáře do Kanady jsme potřebovali jednoho brankáře a jelikož Vláďa Habal byl našim hráčem a byl bez smlouvy, tak jsme se rozhodli ho podepsat do konce letošní sezony,“ uvedl k příchodu Habala hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Habal se připojil k aktuálně sedmému týmu extraligové tabulky již v pondělí a měl by být připraven v případě potřeby zasáhnout do hry. Za Energii nastoupil naposledy před takřka pěti lety v zápase play-out na ledě Pardubic.

Úvodní rozhovor s Vladislavem Habalem najdete už ve středu na našem webu.

Vladislav Habal (brankář, 2.4.1991)

Devětadvacetiletý gólman je pro karlovarské fanoušky známým jménem. V Energii prošel dorostem i juniorkou, v sezoně 2012-13 byl členem mužstva, které premiérově hrálo Mládežnickou hokejovou ligu a ve které patřil ke statisticky nejlepším gólmanům.

V následujícím ročníku 2013-14 se Habal dočkal i premiérového startu v nejvyšší tuzemské soutěži, ve které působil i další dva roky. V extralize odehrál doposud celkem 43 utkání, nastupoval také v 1. lize, kde oblékl dresy Kadaně, Jihlavy či Benátek nad Jizerou.

Poslední čtyři roky pak strávil Habal na Slovensku. Tři sezony působil v Košicích, kterým vždy pomohl do play-off, poslední rok hrál v bratislavském Slovanu. Nyní se tak po pěti letech vrací do Karlových Varů.