HC Energie Karlovy Vary

Energie posiluje ofenzívu, získala dvojici kladenských útočníků

Karlovarští hlásí dvě nová jména do útoku. Z týmu sestupujících Rytířů přichází do lázeňského města Tomáš Redlich (na snímku) s Patrikem Machačem. Obě posily podepsaly s Energií jednoletou smlouvu.

Tomáš Redlich

Vyhlášený bojovník Tomáš Redlich se stěhuje z Kladna, kde vyjma jednoho utkání, které sehrál za Mladou Boleslav, strávil svou celou dosavadní extraligovou i prvoligovou kariéru.

V uplynulém ročníku, v němž se Rytíři vrátili mezi českou hokejovou elitu, sehrál kladenský rodák jednapadesát utkání, během kterých vstřelil devět branek a na dalších sedm přihrál. Ze všech hráčů Kladna, kteří odehráli alespoň deset utkání, se mohl pochlubit nejvyšší procentuální úspěšností střelby – 14,52 %.

Tomáš Redlich
útočník
Z 51
G 9
A 7
B 16

Na příchodu sedmadvacetiletého hráče se podílel také kapitán a klubová legenda Energie. „Ozval se mi Venca Skuhravý, jestli bych měl zájem jít do Varů,“ popisuje Redlich. „Hrál jsem s ním (Václavem Skuhravým - pozn.redakce) už na Kladně. Řekl mi, jak to tu funguje, a také díky tomu jsem se takto rozhodl,“ dodává urostlý forvard.

Nabídek měl odchovanec kladenského hokeje více, nicméně zvítězila právě ta z lázeňského města. „Byly i jiné nabídky, ale domluvili jsme se rychle. Nabídka byla konkrétní a celkově to bylo rychlé,“ líčí.

Tomáš Redlich měří 186 centimetrů a váží 90 kilogramů, své parametry navíc na ledě využívá. U Rytířů patřil k specialistům na hru v početní nevýhodě.

Komentář Martina Pešouta

„Tomáš Redlich je prototyp hráče, který se nám hodí. Je to rychlý a důrazný hráč. Jsem přesvědčený, že styl naší hry mu bude vyhovovat.“

Statistiky Tomáše Redlicha

Patrik Machač

Kladenští spoluhráči se spolu chystají na novou extraligovou výzvu, Redlicha totiž v Karlových Varech doplní i další útočník – Patrik Machač.

PatrikMachač
útočník
Z 51
G 5
A 13
B 18

„Já jsem rád, že nabídka z extraligy přišla. Musím říct, že jsme se s Karlovými Vary dohodli hodně rychle na podmínkách, vyšly mi ve všem vstříc a těším se, až si v další sezoně za Energii zahraji extraligu a doufám, že bude úspěšná,“ vzkazuje Machač.

Co přesvědčilo berounského rodáka o přestupu na západ Čech? „Nějaké nabídky jsem ještě měl, ale ta z Varů se mi hodně zamlouvala i co se týče jejich stylu. V duchu jsem si říkal, že kdyby tu byl zájem, tak bych sem chtěl jít. Nebylo moc co řešit,“ těší forvarda, který mimo jiné strávil dva roky v mládežnické OHL.

Machač rovněž strávil většinu své profesionální kariéry na Kladně. Vloni sehrál za Rytíře jednapadesát utkání, v nichž stihl vsítit pět gólů a u dalších třinácti asistoval.
Komentář Martina Pešouta

„Je to jeden z hráčů, který by měl na postu centra nahradit Dávida Grígera. V závěru sezony nastupoval vedle Jágra, takže mu chceme dát šanci, aby to, že na Kladně hrál první pětku, potvrdil i u nás. Je to další hráč v ideálním hokejovém věku, který by se podle nás měl zabydlet v extralize. Musíme jít touto cestou, kdy si nemůžeme dovolit koupit hvězdy, náš rozpočet nám to nedovolí.“

Statistiky Patrika Machače