HC Energie Karlovy Vary

Energie přivítá Vervu. Povede se odveta?

Karlovarští vstupují do druhé poloviny přípravných zápasů. Na domácím ledě se postaví Litvínovu. Energetici zatím výsledkově neprožívají ideální přípravné období, z pěti zápasů dokázali zvítězit pouze v jediném. Zvládnou Pešoutovi svěřenci odvetu proti dobře známému soupeři? Úvodní buly bude vhozeno v 18:00 a vy jste samozřejmě srdečně zváni.
Kde sledovat: Online přenos
Buď u toho s námi! Vstupenky na přípravu kupuj ONLINE

Odveta

První vzájemné střetnutí skončilo lépe pro litvínovský celek. Energie přesto Vervu potrápila a začátek patřil spíše západočechům, kteří po šesti minutách vedli 2:1. Od druhé třetiny se prosazoval především Litvínov, jenž otočil vývoj na svou stranu - 4:2. Karlovarští se na vyrovnání nezmohli, při kontaktní brance Tomáše Rachůnka se Vervě opět podařilo odskočit. Utkání nakonec skončilo 5:4 pro domácí. Odvetu bude hostit a karlovarská arena a chemici do ní půjdou opravdu odpočatí, od posledního podkrušnohorského derby totiž neodehráli jediný zápas. Naopak Západočeši mezitím stihli vyzvat Znojmo a Trenčín.

Změny v kádru

Příchody

Jan Ščotka (Pardubice)
David Tůma (Kladno)
Jaroslav Janus (Liberec)
Jakub Petružálek (Třinec)

Odchody

Pavel Kantor (Mladá Boleslav)
Jiří Gula (Sheffield)
Zbyněk Sklenička (neznámo)
Jakub Čutta (neznámo)
Florian Iberer (neznámo)
Karel Pilař (konec kariéry)
Tomáš Frolo (neznámo)
Ondřej Havlíček (Štrasburk)
Michael Vandas (Zvolen)
Marek Růžička (neznámo)

Z karlovarského tábora

„První utkání v Litvínově se nám úplně nevyvedlo podle našich představ, ať už po herní stránce nebo výsledkově,“ vrací se k prvnímu střetnutí Tomáš Mariška. „Před domácími fanoušky budeme chtít ten zápas odčinit, ačkoliv, jak bylo několikrát řečeno, ty výsledky pro nás nejsou úplně to primární,“ hlásí před domácím utkáním asistent trenéra. „Říkali jsme hráčům, ať nejsou z výsledků zklamaní. Ačkoliv se zatím nedaří vítězit, herně vypadá příprava velmi slušně,“ podpořil svoje svěřence Mariška. Nad sestavou visí stále otazníky. „Uvidíme, jakou sestavu dáme dohromady. Někteří hráči mají zdravotní problémy, takže až ráno v den zápasu se rozhodneme, jak ta sestava bude vypadat. Více už chceme vidět hráče, se kterými počítáme. Zkouška některých hráčů bude pomalu končit a už chceme více finalizovat naší sestavu a utužovat vazby mezi hráči.“ Zkouška po zápasech se Znojmem a Trenčínem pokračuje pro Adama Lapšanského.