HC Energie Karlovy Vary

Energie zahájila přípravu na ledě, ukázaly se i všechny zahraniční posily

Po třítýdenní dovolené, kterou si však energetici proložili individuální přípravou, se karlovarští hokejisté konečně sešli k prvnímu týmovému tréninku na ledě. V době, kdy do startu extraligy chybí 49 dní, měl trenér Pavel Patera k dispozici takřka kompletní tým včetně všech zahraničních posil.

Úvodní trénink se nesl ve svižném tempu. Ještě předtím však na led vyrazila trenérská skupina nově vedená Lukášem Mensatorem a tvořená Dominikem Frodlem, Vladislavem Habalem a Petrem Hamalčík. Po půlhodině už začal Pavel Patera u tabule kreslit svůj úvodní trénink v roli hlavního kouče Energie.

„Napoprvé to mělo velice slušné tempo, na ledě jsme byli nějakých 50 – 55 minut. Pro každého je to trochu nové, ještě trochu neurovnané, ale kluci se s tím velice dobře popasovali,“ hodnotil úvodní tréninkovou jednotku na ledě Pavel Patera.

Vstupenky na přípravné zápasy v online prodeji zde

Tomu se na tréninku hlásil takřka kompletní kádr. Chyběl jen mladý útočník Vojtěch Čihař, který se s reprezentační osmnáctkou chystá na prestižní Hlinka Gretzky Cup, a také obránce Ondřej Dlapa, který rehabilituje po operaci.

Ve hře se naopak objevily všechny zahraniční posily, které do Česka dorazily během posledního víkendu – obránci Roberts Mamčics, Janis Jaks a Tarmo Reunanen a dvojice útočníků Arttu Ilomäki a Eirik Salsten.

V aktuálním období trenérský štáb chce tým hlavně připravit na start extraligy, který na Energii čeká ve středu 18. září, kdy svěřenci trenéra Pavla Patery zamíří na led Českých Budějovice. Do té doby je ale ještě hodně času na pilování systému i detailů.

„Do startu extraligy odehrajeme devět přípravných zápasů. Mezitím nás čekají tréninky, kdy budeme nabírat kondici a ladit systém tak, abychom byli připraveni na start extraligy,“ doplňuje olympijský vítěz z Nagana, který tým připravuje společně také s Davidem Moravcem.

Úvodní přípravný duel čeká Energii už příští čtvrtek na ledě Sokolova, doma se pak svěřenci Pavla Patery představí hned další týden, a to hned dvakrát. Nejprve v úterý 13. srpna netradičně v Chebu přivítají v Podkrušnohorském derby Litvínov, o den později už v domácí KV Areně odehrají speciální zápas proti týmu z prestižní americké univerzizní soutěže NCAA Cornell Big Red.

Vstupenky na oba přípravné duely už jsou v prodeji na www.ticketportal.cz nebo v mobilní aplikaci Energie, permanentkáři Energie mají vstup na obě utkání zdarma.

Fotogalerie