HC Energie Karlovy Vary

Energii čeká odveta proti Litvínovu, potvrdí domácí vítězství?

Po domácí výhře čeká karlovarské hokejisty odveta na hřišti jejich litvínovského soka. Připíší si energetici další body? To se dozvíme již ve čtvrtek na ZS Ivana Hlinky od 17:30.
Kde sledovat utkání: Onlajny.com | Hokejka.cz | Instastories

O soupeři

Verva se předvedla ve svém premiérovém utkání v Generali Česká Cupu na ledě karlovarské Energie, tam se ale nedokázala prosadit a padla 0:5. Svou roli v tomto utkání mohla hrát nucená čtrnáctidenní pauza, kterou kvůli koronaviru musel absolvovat celý tým. Oproti energetikům však mají litvínovští hokejisté před sebou ještě pět duelů, není tedy ještě nic ztraceno.

Trenér chemiků zápas zhodnotil takto: „Výsledek mluví za vše. První třetina byla vyrovnaná, byly tam šance na obou stranách, ale od druhé třetiny soupeř převzal iniciativu. Dost jsme ztráceli puky u modrých čar. Veliké problémy se soupeřem jsme měli při brejcích a při přečísleních, kterými neustále hrozil. Byl to náš první zápas, máme trochu skluz, bylo tam dost dobrých věcí. Trošku mě mrzí, že jsme se neprosadili, protože šance tam byly,“.

V potaz bychom měli vzít i fakt, že Litvínov nenastoupil do prvního podkrušnohorského derby s některými klíčovými hráči, ti by tedy mohli naskočit právě v nadcházející odvetě a nastartovat žlutočerné k cestě na vyšší příčky tabulky skupiny B.



Z kabiny Energie

Karlovarští zatím v Generali Česká Cupu neodešli z žádného utkání bez bodu, po výhře 7:5 nad Mladou Boleslaví urvali černobílí bod proti Liberci, v souboji proti Litvínovu pak zvítězili 5:0, a vévodí tak aktuálně se sedmi body tabulce skupiny B.

Na pětigólovém představení měl velkou zásluhu Lukáš Pulpán, který dvakrát asistoval a následně si připsal premiérovou branku v dresu Karlových Varů. „Tohle se ode mne ale asi nečeká, myslím si, že ty šance budu spíše vytvářet. Doufám, že to tak bude pokračovat. Většinou jsem byl ofenzivní bek, takže se to budu snažit podpořit. Nesmím ale zapomínat na ty obranné činnosti,“ zhodnotil zkušený bek.

Na odvetu tentokrát na venkovním hřišti si budou muset energetici natrénovat práci v obraně, nad tou se totiž pozastavil i Tomáš Mariška. „ Litvínov dnes ukázal, že i v okleštěné sestavě nás dokáže zatlačit a zvládá vytvářet šance. Z toho se tedy musíme poučit, protože si myslím, že doma nastoupí v ještě lepší sestavě. Bude nás tedy čekat těžší soupeř. Musíme tedy podat lepší výkon na naší polovině a být produktivnější v útoku, jelikož šancí, které neproměňujeme, je hodně,“ konstatoval asistent trenéra. Do týmu by také mohli nakouknout i hráči, kteří si zatím v tomto turnaji nezahráli: „Máme teď navíc nějaké hráče mimo sestavu, takže určitě budeme zkoušet nějaké varianty, reagovat na zdravotní stav. Ve čtvrtek to tedy bude trochu jiná sestava, ale uvidíme, kdo přesně nastoupí,“ dodal Mariška.

Související články