HC Energie Karlovy Vary

Energii posílí zkušený Kracík, Miškář míří do Litoměřic

Kádr karlovarské Energie dozná úvodní změny v probíhajícím ročníku hokejové Tipsport extraligy. Z prvoligových Litoměřic přichází zkušený centr Jaroslav Kracík, opačným směrem naopak míří Patrik Miškář.

Osmatřicetiletý Jaroslav Kracík bude patřit k nejzkušenějším hráčům nejvyšší soutěže. Během své kariéry odehrál v Tipsport extralize 683 utkání. Většinu z nich pak v dresu mateřské Plzně, ve které hrál až do loňské sezony.

„Výměnou reagujeme na zranění Jiřího Černocha a slabší výkony Patrika Miškáře v úvodu sezony. Budeme se snažit, aby se v Litoměřicích dostal do své loňské formy. Příchodem Jaroslava Kracíka si slibujeme zlepšení procentuální úspěšnosti na vhazování a také zisk zkušeností hráče na pozici centra, které nám nyní chybí,“ uvedl k nejnovější změně v kádru hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Kracík po loňské sezoně po šesti letech v Plzni skončil, a tak využil nabídky prvoligových Litoměřic. Ve Stadionu stihl odehrál pět utkání ve kterých zapsal jeden gól a čtyři nahrávky. Mužstvu Martina Pešouta by měl pomoci v době, kdy na marodce je klíčový útočník Jiří Černoch, který kvůli zranění v horní části těla bude Energii chybět v následujících týdnech.

Opačným směrem naopak míří Patrik Miškář, který v dresu Litoměřic zářil v loňské sezoně. I to byl jeden z důvodů, proč si ho před letošní sezonou vyhlédla karlovarská Energie. Pětadvacetiletému útočníkovi ale start angažmá v Karlových Varech nevyšel podle představ a rozehrát se tak může v mužstvu, které velice dobře zná.

Kracík už s Energií absolvoval úvodní tréninky, nastoupit by měl už v nedělním utkání proti Mladé Boleslavi.

JAROSLAV KRACÍK (útočník, 18.1.1983)

Plzeňský rodák odehrál většinu své bohaté extraligové kariéry v dresu mateřské Plzně, za kterou hrál i s několika angažmá v první lize střídavě až do sezony 2009-10, kdy odešel na hostování do Mladé Boleslavi. Následující ročník pak odehrál kompletně v Litvínově, než zvolil angažmá v Německu, kde odehrál čtyři sezony v dresu Landshutu a Riessersee. Do Plzně se pak vrátil v sezoně 2015-16 a v dresu karlovarského rivala nastupoval následujících šest sezon až do konce minulého ročníku. Hned ve své první sezoně po návratu do Česka pomohl Plzni k zisku extraligového bronzu.

Kracík si během své kariéry zahrál i za mládežnické reprezentace, tři utkání zapsal i v dresu A-týmu národního týmu v sezoně 2005-06.

V nejvyšší soutěži odehrál zkušený útočník 683 zápasů, ve kterých zapsal 351 bodů za 97 gólů a 254 nahrával. Drtivou většinu z nich pak získal v dresu Plzně, v extralize oblékl i dres Mladé Boleslavi a Litvínova. Útočit na mety 700 extraligových utkání a 100 vstřelených branek už ale bude v dresu Karlových Varů.