HC Energie Karlovy Vary

Energii trápí rozsáhlá marodka, proti Litvínovu debutuje další talent

Nevídaná marodka trápí A-tým karlovarské Energie. Po vítězném zápase v Hradci, který svěřenci trenéra Davida Bruka odbojovali na krev, totiž na marodku ulehli další klíčoví hráči.

Trenérský štáb tak pro nedělní derby s Litvínovem nemůže počítat s útočníky Ondřejem Beránkem (zranění v dolní části těla), Janem Hladonikem (zranění v horní části těla) i Tomášem Rachůnkem (viróza). Už ve středu navíc nedohrál derby v Litvínově nejproduktivnější hráč týmu Dávid Gríger, který bohužel nenastoupí ani v nedělní Podkrušnohorské odvetě.

Tím ale výčet zraněných nekončí. Dlouhodobější zranění léčí obránci Ondřej Dlapa (zranění v dolní části těla), Dalimil Mikyska (zranění v horní části těla), Tomáš Havlín (zranění ve spodní části těla) a Lukáš Pulpán (zranění ve střední části těla), stejně jako útočník Lukas Zetterberg, který léčí zdravotní potíže a aktuálně dostal od klubu povolení řešit svou situaci doma ve Švédsku.

„Z posledního utkání nemůže nastoupit Ondra Beránek s Honzou Hladonikem, už proti Litvínovu nedohrál Dávid Gríger. Situace je pro nás aktuálně velmi složitá, protože každý zápas musíme měnit sestavu. Vypomáháme si spoluprací se Sokolovem a naší juniorkou. Jsme velmi rádi, že jsme zvládli poslední dvě utkání a popereme se i v tom dnešním a jsem přesvědčený o tom, že kluci odevzdají na ledě maximum,“ věří hlavní kouč David Bruk, že se i v těžké situaci jeho tým znovu semkne a znovu bude spoléhat i na podporu fanoušků v KV Areně.

„Věříme, že nám v dnešním utkání mohou výrazně pomoct naši fanoušci, kteří v posledních domácích zápasech chodili ve velkém počtu a výborně nás podporovali,“ děkuje Bruk karlovarským příznivcům.

Proti Litvínovu tak sestavě Energie vypomůžou opět hráči partnerského Sokolova, poprvé v sezoně představí také klubový odchovanec Jaromír Kverka.

Extraligový debut by si pak ve čtvrtém útoku Energie měl odbýt další talentovaný forvard Vojtěch Čihař. Šestnáctiletý mladík, věkem ještě dorostenec, už letos naplno bojuje za karlovarskou juniorku a vede si skvěle, když drží v průměru skoro bod na zápas (22 utkání – 20 bodů).

Talentovaný mladík patří i k oporám mládežnických reprezentací, v dresu šestnáctky a sedmnáctky doposud odehrál 26 utkání, ve kterých nastřádal 6 branek a 7 nahrávek.

„V naší mládeži máme velmi talentované hráče, někteří kluci s námi chodí na tréninky. V situaci, kdy máme tolik zraněných hráčů, jsme se rozhodli, že v dnešním utkání dostane příležitost Vojtěch Čihař,“ objasňuje důvody zařazení útočníka juniorky hlavní trenér Energie.

Energie tak v nedělním utkání s Litvínovem bude postrádat hned devět hráčů základní sestavy. I proto je vedení klubu na trhu nyní velmi aktivní.

„Jednoznačně chceme a musíme reagovat na aktuální situaci. Bohužel ta je na českém trhu taková, že kluby chtějí hráče měnit, což v naší situaci, kdy máme plno zraněných, nelze. Na trhu jsme tak velice aktivní, ale orientujeme se teď hlavně na zahraničí,“ věří v brzký import do hráčského kádru Bruk.