HC Energie Karlovy Vary

Extraliga je po reprezentační pauze zpět! Energie se v Chomutově postaví Rytířům

Reprezentační přestávka je minulostí a na karlovarskou Energii čeká utkání v Chomutově, kde mají dočasný domov kladenští Rytíři. Dohrávka 21. kola je na programu od 17:10.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos | ČT sport
Vstupenky: Enigoo

O soupeři

Jáqrovo Kladno zatím těžce bojuje s návratem mezi českou elitu. Rytířům patří v tabulce čtrnácté místo, když v jednadvaceti zápasech nasbírali osmnáct bodů. Na poslední Zlín mají desetibodový náskok. Co se týče ztráty na jedenácté Vítkovice a dvanácté Karlovy Vary, ta činí sedm bodů.

Na nepřesvědčivé výsledky se snaží kladenské vedení reagovat. Naposledy se domluvilo na výměně se Spartou. Do hlavního města zamířil Jakub Strnad, opačným směrem pak putoval Ladislav Zikmund, jenž ve svých mládežnických letech oblékal i dres Energie.

Proti Západočechům nemůže trenérský štáb Kladna počítat s Jakubem Suchánkem. Zkušený obránce inkasoval od disciplinární komise trest na dvě utkání po faulu kolenem na zlínského Šimona Frömela.

Sestavy z předchozího utkání

Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Suchánek, Wood, Ticháček, Zajíc, Baránek – Jágr, Plekanec, Hlava – Dvořáček, Kubík, Beran – Strnad, Filip, Melka – Kristo, Pitule, Ciampini.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Hanousek – Rachůnek (A), Kracík, Flek – Šik, Hladonik, Průžek –Kulich, Kohout, Beránek – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Z karlovarského tábora

Energetici využili reprezentační přestávku k tréninku a doléčení některých šrámů. „Víme, že zápasy po pauze jsou vždy těžké. Jsme rádi, že se nám vrátili nějací hráči, kteří měli zdravotní problémy. Věřím, že maximum z nich bude k dispozici,“ hlásí Tomáš Mariška.

Po návratu do extraligového kolotoče se Karlovarští střetnou s Kladnem. „Čeká nás těžké utkání s houževnatým soupeřem. Kladno ukázalo, že doma je ještě silnější než ve venkovních zápasech, takže čekáme ještě fyzicky náročnější utkání. Budou rozhodovat předbrankové prostory a disciplína,“ myslí si asistent trenéra.

Mariška zároveň vybízí, aby fanoušci využili státního svátku a do nedalekého Chomutova dorazili jeho svěřence podpořit. „Věřím, že se na to dokážeme dobře připravit a ten zápas zvládnout. Pevně věřím, že i naši fanoušci využíjí toho, že Chomutov není daleko a přijedou nás podpořit, protože to určitě budeme potřebovat,“ říká na závěr Mariška.

Související články

Rozhovor | st 17.11.2021

Mikúš: Měli jsme dát více branek