HC Energie Karlovy Vary

Mikúš: Měli jsme dát více branek

Za Karlovy Vary nastoupil poprvé po svém návratu a hned pokračoval tak, jak se mu letos dařilo ve Zlíně, když se do statistik Tomáš Mikúš zapsal jednou nahrávkou. Jinak mu ale dnešní utkání s Kladnem v Chomutově příliš radost nepřineslo. Energetici důležitý zápas po boji prohráli 2:3.

Energetici sice brzy po gólu Zikmunda prohrávali, ještě v první třetině ale díky dobrému výkony dokázali dvěma góly skóre otočit. V závěru navíc mohli přidat třetí, ten jim ale sudí od videa ale neuznal. I tak měli utkání dobře rozehrané a mohou litovat, že z něj nebrali body.

„Myslím si, že jsme začali dobře, byli jsme lepší, měli jsme hodně šancí. Škoda toho neuznaného gólu, ale měli jsme dát více branek. Kdybychom přidali ještě jeden až dva góly, tak si myslím, že bychom ten zápas už dotáhli,“ zhodnotil prohru s Kladnem navrátilec do karlovarské sestavy.

Mikúš se na západ Čech přesunul během reprezentační přestávky. S týmem tak stihl několik tréninků a mohl opět oprášit souhru se staronovými spoluhráči. Do utkání naskočil ve druhé formaci a pravidelně chodil i na přesilové hry.

„Cítil jsem se dobře, jak fyzicky, tak herně. Ale jak jsem říkal, je veliká škoda, že jsme neudrželi to tempo ze začátku po celý zápas,“ doplnil.

Prohra s Kladnem znamená jediné. Spodek tabulky se nepříjemné vyrovnává, Rytíři stáhli náskok Varů na čtyři body.

„Čeká nás ještě hodně zápasů, takže bych nechtěl z toho jednoho dělat nějaké závěry. Musíme bojovat v každém zápase a dostat se do play-off. To je náš cíl,“ nevěší hlavu Mikúš, který už vyhlíží další zápasy.

Energii čekají v tomto týdnu ještě dva domácí zápasy a v nich nic snadného. V pátek zavítají do Varů Pardubice, o dva dny později přivítají energetici v KV Areně Třinec.

„Jsou to týmy, které jsou v tabulce výše a mají svou velkou kvalitu. Musíme se na ně o to více připravit, pokusit se je zaskočit naší hrou,“ věří slovenský forvard v bodový úspěch v nadcházejících bitvách.

Související články