HC Energie Karlovy Vary

Extraliga je pozastavena do 29. března!

Vedení hokejové extraligy na středeční schůzi přijalo návrh Asociace profesionálních klubů a pozastavilo nejvyšší soutěž do 29. března. V předchozím průběhu týdne bylo vydáno nařízení Bezpečnostní rady ČR, které zakázalo pořádání akcí s účastí nad 100 osob a dle aktuálního upřesněného výkladu se do tohoto limitu započítávají také hráči, realizační tým, organizátoři a další osoby nezbytné k pořádání hokejových utkání. Vzhledem k tomu zástupci klubů doporučili pozastavení extraligy do 29. března, což je podle ředitele extraligy Josefa Řezníčka nejzazší možný termín pro případné dohrání play off. Poté bude situace znovu vyhodnocena a rozhodne se o dalším postupu. Více se můžete dočíst zde.

Dle šéfa nejvyšší české soutěže by však byla tato schůzka svolaná pouze v případě, že by došlo ke zvýšení limitu maximálního počtu účastníků akce na 1000.

Pokud by poté bylo rozhodnuto o opětovném spuštění soutěže, došlo by k drobnému zkrácení vyřazovacích bojů. Předkolo by se hrálo pouze na dva vítězné zápasy a rozhodující třetí utkání souboje Energie a Mountfieldu by se uspořádalo v Karlových Varech 30. března.

Zbytek play off, tj. čtvrtfinálové, semifinálové a finálové série by byly sehrány pouze na tři vítězné duely tak, aby bylo o mistrovi extraligy rozhodnuto nejpozději 29. dubna (v souladu s herním řádem soutěže).