HC Energie Karlovy Vary

Fanoušci si zaslouží výhry za podporu, říká kapitán Černoch

V letošní sezoně zatím čeká na větší bodový přísun, týmu tak pomáhá kapitán Jiří Černoch i jinak, vhazováním či blokováním střel. Sedmadvacetiletý forvard ale pevně věří, že jeho čas ještě přijde a moc si pochvaluje letošní domácí návštěvnost.

Hodně se vám ulevilo po skalpu Boleslavi?
Obrovsky důležitá výhra. Měli jsme před pauzou tři zápasy, ve kterých jsme měli a chtěli bodovat. Olomouc, Plzeň a Bolka. Brali jsme pět bodů. Ten bonusový bod je strašně znát. Věděli jsme, že nás čeká dlouhá pauza bez zápasu a vždycky je lepší poslední zápas před pauzou vyhrát. Lépe se trénuje, připravuje.

Na poslední tým soutěže soupeř nevypadal, že?
Klobouk dolů před Boleslaví. Na to, kde se nachází, hráli výborný hokej. Lidi si to možná neuvědomují. Myslí, že bychom je měli přejet. Ale hráli výborně a já si myslím, že je otázka času, kdy to Bolka zlomí a půjde nahoru. Není lehkého soupeře.

Body máte, ale herně poslední týden nebyl optimální...
S Olomoucí jsme ztratili dva body, ty nás hodně mrzely. V Plzni jsme čtyři minuty před koncem dostali gól, který… těžko říct, jestli byl nebo nebyl. Nějaké body jsme poztráceli, ale měli jsme dvě výhry. Soutěž je strašně vyrovnaná a každá výhra se počítá, jedno jestli za dva nebo tři body.

Už jste se na pauzu těšili?
Musím říct, že já osobně jsem se hodně těšil. Jsem hodně polámaný, mám nějaké šrámy, které potřebuju zaléčit. Těch puků jsem do sebe schytal hodně za poslední týden. (úsměv) Navíc mám období, kdy se mi úplně nedaří. Jsem rád za čas, kdy můžu vypnout hlavu od hokeje, být s rodinou.

Jak moc štvalo neuznání gólu v prodloužení proti Boleslavi?
Pro mě to bylo strašně těžký. Dal jsem gól, radoval se. Kouknu na rozhodčího, rozpažil. Přijel jsem na střídačku, kde kluci říkají: gól. Radost, spadlo to ze mě. Bum, výzva, ne gól. Musím říct, že kdybychom prohráli, byl bych hodně otrávený. Ale zápas jsme zvládli, počkám si na další zápas.

Celý rozhovor s Jiřím Černochem čtěte na idnes.cz