HC Energie Karlovy Vary

Fantastický Kulich vyrovnal rekord AHL!

Jiří Kulich je v play-off AHL k nezastavení! Devatenáctiletý útočník skóroval v šestém utkání v řadě a vyrovnal tak rekord celé soutěže.

Kulich vinou zranění vynechal závěr základní části soutěže, stejně jako úvodní dva zápasy série prvního kola proti Syracuse. Jeho tým se tak za stavu 0:2 ocitl na pokraji vyřazení.

Odchovanec severočeského hokeje ale naskočil do třetího utkání série a od té doby jeho Rochester Americans neprohráli. Sérii se Syracuse zvládli otočit z 0:2 na 3:2 na zápasy.

V semifinále Východní konference proti Toronto Marlies už to byla jasná záležitost. Rochester vyhrál úvodní dva zápasy série na ledě soupeře, svůj postup pak stvrdil vysokou domácí výhrou 8:4 v noci na čtvrtek.

Ale teď ke Kulichovi. Bývalý útočník Energie totiž skóroval ve všech šesti duelech, do kterých v play-off nastoupil! Jeho tým tak s ním v sestavě ve vyřazovacích bojích ještě nepoznal hořkost porážky.

Kulichův počin navíc útočí na historické tabulky celé soutěže. S šesti brankami v šesti zápasech za sebou totiž vyrovnal dosavadní rekord soutěže. A ta pro něj ještě nekončí. Rochester totiž po 19 letech postoupil do finále Východní konference. Máme se na co těšit!