HC Energie Karlovy Vary

Frodl: Musíme se poučit z chyb, které jsme dnes udělali

Karlovarská Energie zaznamenala první porážku sezóny, když prohrála na neoblíbeném olomouckém ledě. Nepomohl ani další výborný výkon brankáře Dominika Frodla, jenž zapsal kromě čtyř trestných minut také třiatřicet úspěšných zákroků.

Dominiku, proč Vám to v Olomouci nevyšlo?
No, to je jednoduchá a zároveň těžká otázka. Strašně moc oslabení, zbytečné fauly. Myslím si, že jsme neodehráli dobrý zápas a tahali za kratší konec. Až na tu naší přesilovku a možná třetí třetinu jsme byli horší a v závěru si možná vybrali i smůlu, když dali domácí góly z brankoviště.

Dvakrát jste byl vyloučen i vy, což je celkem kuriozita…
Já nevím, co s tím mám dělat. Asi každý viděl, že v tom ode mě nebyl žádný úmysl. Byl to normální přesun od tyče k tyči a že to nedrží, to není bohužel můj problém. Já zkrátka chytat musím a obávám se, že s takovou s tímto bude problém i nadále.

Co se odehrálo v té kontroverzi s Janem Knotkem ve druhé třetině, blokoval vám cestu?
Ne, to je hokej. Byli jsme tam v klinči, tak jsme se trochu porafali. I tohle k tomu patří.

Utkání bylo velmi vyhecované. Myslíte, že mohlo jít ještě o pokračování té vypjaté série z minulé sezóny?
To nevím. Ale extraliga je hrozně vyrovnaná a s Olomoucí je to vždycky boj. My máme svůj hokej také postavený na bojovnosti, a tak se to dnes prostě sešlo. Hodně k tomu pomohla i skvělá atmosféra, hrál se hokej nahoru dolů.

Převládá u vás velké zklamání poté, co jste otočili na 3:2?
Jasně, je to velké zklamání. Udělali jsme tam zbytečný faul, , pak vyhozená tyčka a šli jsme do tří. No a spadlo jim to tam.

Asi je potřeba to hodit za hlavu, že? Program je nabitý, zápas střídá zápas…
Je třetí kolo. Takže těch zápasů před námi je ještě moc. Doufám, že se z toho dnešního poučíme a vyvarujeme se příště těch věcí, které jsme dnes udělali špatně.

Děkuji za rozhovor.

Související články