HC Energie Karlovy Vary

Útok na vrchol tabulky! Energie míří k odvetě za předkolo do Olomouce

Repete loňského předkola je tady! Karlovarská Energie míří k dalšímu duelu na led Olomouce, kde to bývá tuhý boj. Podaří se ji navázat na předchozí zápasy a dobýt Kohoutí plecharénu? Utkání startuje v pátek od 18:00.
Kde utkání sledovat: Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Olomoucká Mora je každoročně pasována mezi outsidery, nakonec však překvapí. Loni vypadli svěřenci trenéra Tomajka až ve čtvrtfinále, kde nestačili na silné Pardubice. V předkole přešli právě přes karlovarskou Energii, ta má tak Kohoutům co vracet. Dá se proto v pátek očekávat tuhá bitva se vším všudy. Po odehraných dvou kolech má Mora na kontě tři body. V úvodním zápase zdolala na svém ledě Kladno 1:0, na ledě českobudějovického Motoru následně padla 1:3. Už první duely napověděly o tom, že to ze strany Olomouce ani letos nevypadá na ofenzivní jízdu. I letos budou Kohouti spoléhat především na urputnou defenzivu, jenž je zdobí několik posledních let. Bude to stačit na semifinále, což byl předsezónní cíl olomouckého vedení?

I změny v kádru byly, jako už tomu bývá zvykem, nepatrné. Posilou do brankoviště se stal Jakub Sedláček (Bánská Bystrica/Slovensko), který to již na Hané dobře zná. Obranné řady doplnil mladý Jakub Sirota (University of Maine/USA), útočné pak Aron Chmielewski (Třinec) s Rokem Macuhem (Přerov). Právě rodák ze slovinského Mariboru vstřelil jediný gól v úvodním duelu s Kladnem. Na svůj první extraligový zářez tak nečekal dlouho.

Z kabiny Energie

Karlovarští zažívají snový vstup do soutěže. Svou krasojízdu by jistě rádi prodloužili i proti Olomouci. Zvýšenou motivací jistě bude loňské předkolo, ve kterém prohráli na ledě Mory všechna utkání a i díky tomu postoupili do čtvrtfinále Kohouti.

Výhodou svěřenců trenéra Bruka bude určitě psychická pohoda. Aby ne, když zvládli oba úvodní duely a mají na kontě plný počet bodů. Daří se navíc hned v několika herních aspektech. Energetici mají zatím výborné přesilové hry. Z devíti, které doposud hráli, využili hned pět. S úspěšností 55,56% patří na špičku této statistiky. A úspěšné jsou i v oslabení. Doposud čelili dvanácti početním výhodám soupeřů a inkasovali pouze jednou. Lepší je v této statistice pouze Kladno, které zatím v oslabení neinkasovalo.

Velký vliv na tom nese jednoznačně brankář Dominik Frodl, který je s úspěšností 96,36% nejlepším brankářem soutěže.

Že v Olomouci nečeká energetiky nic jednoduchého moc dobře ví i Václav Eismann. Jak hodnotí pátečního soupeře? „Na Hané budeme konfrontováni s urputným a nesmírně zarputilým soupeřem, který má tým delší dobu pohromadě, což se projevuje na jeho soudržnosti. My věříme našemu plánu, který jsme do utkání přichystali a budeme chtít navázat na vydařený extraligový vstup."

Související články