HC Energie Karlovy Vary

Generálka před ligou! Boj o Podkrušnohoří s Litvínovem

Poslední prověrka před začátkem extraligy je tu. Na závěr přípravy změní Energie síly v podkrušnohorském derby s Litvínovem, s nímž už jednou uspěla. Podaří se energetikům navázat na minulé zápasy a připíší si osmou výhru nebo boj o Podkrušnohoří dopadne lépe pro sever Čech? Utkání začíná v 17:30 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream
Vstupenky: Online předprodej

Z kabiny Energie

Přípravné období je u konce a energetikům se dařilo velice dobře. Do posledního zápasu přípravy míří se sedmi výhrami v zádech a velkou pohodou na hokejkách. Vzadu podává stabilní výkony gólmanská dvojice Dominik Frodl s Vladislavem Habalem, kteří inkasovali maximálně dva góly za zápas.

V útoku se předvedli také nové tváře bojující o místo v základní sestavě. Sestava, která nastoupí do posledního přípravného zápasu je dosud neznámá z důvodu několika menších zranění z předchozího klání s Kladnem.

Právě s Kladnem se Energie utkala naposledy. Velice dramatické a vypjaté utkání vyústilo ve druhé třetině ve rvačku mezi Jakem Dotchinem a Matějem Stříteským, který se jel ochotně zastat finského kolegy Kangasniemiho, jenž zápas už nedohrál.

„Věděl jsem, s kým do toho jdu a bylo mi to jedno,“ uvedl po rvačce s kladenským rváčem Stříteský.

Ovšem Energie nepřišla pouze o něj, ale také o Tomáše Rachůnka nebo Tomáše Bartejse. Na sociálních sítích klubu se však nepotvrdila vážnější zranění, a tak je i jejich čtvrteční start s otazníkem.

Zrovna Stříteský se na začátku třetí třetiny postaral o gól na 2:1, který energetikům dodal klid na hokejky a následně se v samotném závěru prosadil kapitán Jiří Černoch, čímž si Energie zajistila sedmou výhru v řadě.

„K zápasu přistoupíme se vší vážností, protože je to pro nás generálka. Finalizuje se nám sestava a je to poslední předzápasový test, kdy si chceme ověřit, jak na tom jsme před startem. V neposlední řadě chceme naší hrou nalákat diváky na první domácí utkání s Kometou,“ uvedl asistent hlavního trenéra A-týmu Václav Eismann.

Z kabiny Litvínova

Verva taktéž zažívá velice povedenou přípravou pouze se dvěma prohrami. V posledním zápase se chemici střetli se Zugem. Utkání ztratili ve druhé třetině, kdy se domácím podařilo udělat dostatečný náskok. Pro litvínovské hokejisty se jedná o poslední přípravný duel, a tak lze předpokládat plné nasazení.