HC Energie Karlovy Vary

Graňák: Bod je pro nás rozhodně málo

Karlovarská Energie dokázala v podkrušnohorském derby vyrovnat v úplném závěru na 2:2. V prodloužení ale utkání ztratila a druhý bod si tak odváží soupeř z Litvínova. "Hlavně v první polovině utkání tam bylo dost šancí, které jsme nedokázali proměnit," hodnotí obránce Dominik Graňák.

Dominiku, opět hektický závěr utkání. Baví vás to ještě?
Určitě není náš záměr bojovat o výsledek až do poslední minuty. Ale máte pravdu, že na tom něco bude, jelikož to v letošní sezoně není poprvé. Byli bychom rádi, kdybychom dokázali vstřelit více branek a zápas v klidu dohrát. Bohužel se nám to příliš nedaří. Na druhé straně si vážíme toho, že body sbíráme. Dnes je pro nás ale bod určitě málo.

Prodloužení rozhodl soupeř velmi rychle. Zaskočil vás něčím?
Bylo to hned v prvním střídání. Měli jsme na ledě dva obránce, ale přesto tam padl gól. Je to škoda. Podařilo se nám vyrovnat až při power-play, psychologická výhoda proto byla na naší straně, ale bohužel.

Před utkáním by byl pro Vás bof málo. Berete ho vzhledem k průběhu?
Myslím si, že jsme měli více za hry. Hlavně v první polovině utkání tam bylo dost šancí, které jsme nedokázali proměnit. Nesmíme ale zapomínat také na Litvínov, který byl v útoku nebezpečný. Ale rozhodně jsme pomýšleli alespoň na dva body. Nutno ale pochválit Denise Godlu, který soupeře podržel a byl jeho nejlepším hráčem.

Inkasované góly byly jako přes kopírák. Co se tam s vámi stalo?
Já jsem byl na ledě při tom druhém gólu. Ztratili jsme kotouč ve středním pásmu, tím to celé začalo. Špatně jsme si tam přebrali hráče, mně se nepodařilo mu zablokovat hokejku a on tečoval puk do branky.

Stále čekáte na první gól, pociťujete nějakou nervozitu?
Příjemné to určitě není. Nikdy jsem nebyl ryze defenzivní obránce, ale ani žádný extra střelec. Proti Vervě měla naše pětka několik šancí, ale bohužel se nám nevydařilo je proměnit. Se svou produktivitou nejsem spokojen, ale sezóna ještě nekončí a věřím, že nějakým gólem rozhodně ještě přispěju.

Nedaří se vám přesilovky. Řešíte to s trenéry nějak speciálně?
Ano, přesilovky trénujeme velmi často. Kluci, kteří přesilové hry hrají to dokonce rozebírají na videích. Dívají se na odehrané zápasy a baví se samozřejmě i o tom, jak sehrát ty budoucí.

Končí rok 2020. Jak jste s ním, z hokejového pohledu, spokojení?
Výsledkově nemůžeme být nespokojení. Bodujeme, v tabulce jsme vysoko, takže rozhodně spokojenost. Na druhou stranu vnímáme sezonu jako specifickou. Program je velmi nabitý a my víme, že nesmíme polevit, což je velmi svazující. Chybí nám nejvíce diváci v hledišti, ale co už, s tím nic nenaděláme. Můžeme jen věřit, že se v příštím roce nějací lidé na stadiony vrátí.

Jak vám osobně vyhovuje takto nabitý program? Máte dostatek fyzických sil?
Tempo je to vražedné. Ale pro všechny týmy stejné, což je fér. Víme o zápasech dopředu a umíme se na ně připravit, což rozhodně kvitujeme.

Co přejete fanouškům do příštího roku?
Přál bych jim, aby se mohli vrátit do hlediště a podporovat nás. Ten jejich hnací motor nám všem v kabině velmi chybí. Mimo hokej přeji všem pevné zdraví. To je totiž v současné době nejdůležitější.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | út 29.12.2020

Poslední utkání v roce svede Energie s Litvínovem