HC Energie Karlovy Vary

Hamrla odchází do Rimouski. Klubu, kde zářil Crosby nebo Lecavalier

Karlovarský brankář Patrik Hamrla už má jasno o tom, kde stráví nadcházející sezonu. Poté, co úspěšně prošel draftem do obou zámořských juniorských soutěží a před týdnem se dočkal i splnění snu, když na něj při tradičním výběru talentů do NHL ukázal tým Carolina Hurricanes, bude v příštím ročníku hájit barvy známé organizace Rimouski Océanic.

Osmnáctiletý brankář leccos naznačil už ve čtvrtečním rozhovoru, nyní už je jeho přesun do zámoří jistý. Klub podepsal jeho transfer a odchovanec zlínského hokeje se tak může těšit na novou výzvu.

„Bylo to v každodenním řešení. I kdybych zůstal, určitě by to nebyl krok zpátky. Do Kanady se těším hodně, bude to pro mě velká zkušenost jak po životní, tak po sportovní stránce,“ uvedl 83. hráč letošního draftu do NHL.

Novým působištěm Hamrly bude tým Rimouski Océanic. Organizací prošla v minulých letech řada hráčů, kteří se později stali v NHL hvězdami. Namátkou Vincent Lecavalier, Brad Richards a v neposlední řadě útočník Sidney Crosby, jehož číslo bylo dokonce před dvěma lety vyřazeno nejen v týmu Rimouski, ale dokonce napříč celou soutěží QMJHL, kde kanadský celek působí.

Hamrla si kromě nového prostředí a spoluhráčů bude muset zvykat i na nový jazyk, kterým rozhodně nebude angličtina. „Ze začátku to pro mě bude horší s řečí, protože Rimouski leží v provincii Quebec, kde se mluví převážně francouzsky. Držím se ale přísloví, co tě nezabije, to tě posílí,“ nebojí se nové výzvy mladý brankář.

Osmnáctiletý gólman už se v pátek rozloučil s bývalými spoluhráči, kde absolvoval poslední oficiální trénink s A-týmem Energie. V průběhu příštího týdne už by měl zamířit směr Kanada, kde začne novou kapitolu své hokejové cesty.

Ještě než začnou boje v kanadských juniorských soutěží, mohl by se Hamrla objevit i na některém z předsezónních kempů Caroliny.

„Dostal jsem informaci, že bych měl mít turnaj v září. Uvidíme, jestli se to povede. Je to složité kvůli covidu. Doufám, že se mi tam podaří dostat a předvedu se v bráně,“ doufá mladík, který do Karlových Varů přišel v průběhu loňského ledna ze Zlína. Zatímco v Baťově městě s hokejem začal a postupně rostl, na západě Čech nakoukl do seniorského hokeje. Poděkování tak Hamrla před svým odchodem posílá oběma klubům.

„Karlovy Vary pro mě v kariéře znamenají opravdu hodně. Nebýt Energie, tak bych třeba tak vysoko draftovaný vůbec nebyl. Juniorská soutěž byla v loňském roce pozastavená, byl jsem rád, že jsem mohl nakouknout do extraligy a A-týmu. Děkuji Karlovým Varům za příležitost a jsem opravdu šťastný, že jsem tu mohl být. Poděkovat ale musím i Zlínu, kde jsem vyrostl a strávil jsem tam většinu své dosavadní kariéry. Jak Karlovy Vary, tak Zlín mi obrovsky pomohly,“ má jasno již bývalý karlovarský gólman.

A ještě jedna zajímavost. Hamrla by se, pokud nebude soutěž rozdělená, mohl v QMJHL potkat i s dalším bývalým brankářem Karlových Varů Janem Bednářem, který i v nové sezoně bude hájit barvy Acadia Bathust-Titan.

„Doufám, že nám to covidová situace umožní a budeme hrát celou soutěž pohromadě a nebude rozdělena do skupin. V soutěži jsou i jiní Češi a bude super, když se budeme potkávat. Když budu hrát proti Honzovi, tak to bude velká hecovačka,“ těší se na možný zajímavý souboj.

Patriku, ať se v novém angažmá daří!